SLASNE A POSNE DAGNJE Specijalitet od plodova mora koji obara s nogu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Donosimo vam predlog za ručak, u dane Velikog Božićnog posta. Toliko je dobro da nećete da primetite da vam nedostaje meso.

dagnje
Shutterstock

Potrebno je

  • 900 g dagnji
  • 2 kašike margarina 
  • 4 čena belog luka
  • 1 limun
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 2 šolje belog vina
  • 1,5 veza peršuna 

Priprema: 

Margarin otopite pa propržite mleveni beli luk.  Onda za pola minuta dodajte tucanu papriku i rendanu koru limuna i mešajte. Posle još pola minuta sipajte belo vino. Pobiberite. Dodajte dagnje nakon što sos provri pa poklopite. Ostavite da ključa 1 minut pa skinite poklopac, promešajte dagnje, vratite poklopac i pustite da ključa još 2 minuta. Pospite seckanim peršunom i kuvajte, maksimum 3 minuta, dok se sve školjke ne otvore. Bon appetit!

Tagovi:

Komentari (0)

Loading