SLASNE A POSNE DAGNJE Specijalitet od plodova mora koji obara s nogu
Donosimo vam predlog za ručak, u dane Velikog Božićnog posta. Toliko je dobro da nećete da primetite da vam nedostaje meso.
Potrebno je
- 900 g dagnji
- 2 kašike margarina
- 4 čena belog luka
- 1 limun
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 šolje belog vina
- 1,5 veza peršuna
Priprema:
Margarin otopite pa propržite mleveni beli luk. Onda za pola minuta dodajte tucanu papriku i rendanu koru limuna i mešajte. Posle još pola minuta sipajte belo vino. Pobiberite. Dodajte dagnje nakon što sos provri pa poklopite. Ostavite da ključa 1 minut pa skinite poklopac, promešajte dagnje, vratite poklopac i pustite da ključa još 2 minuta. Pospite seckanim peršunom i kuvajte, maksimum 3 minuta, dok se sve školjke ne otvore. Bon appetit!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)