SLASNE A POSNE DAGNJE Specijalitet od plodova mora koji obara s nogu
Donosimo vam predlog za ručak, u dane Velikog Božićnog posta. Toliko je dobro da nećete da primetite da vam nedostaje meso.
Potrebno je
- 900 g dagnji
- 2 kašike margarina
- 4 čena belog luka
- 1 limun
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 šolje belog vina
- 1,5 veza peršuna
Priprema:
Margarin otopite pa propržite mleveni beli luk. Onda za pola minuta dodajte tucanu papriku i rendanu koru limuna i mešajte. Posle još pola minuta sipajte belo vino. Pobiberite. Dodajte dagnje nakon što sos provri pa poklopite. Ostavite da ključa 1 minut pa skinite poklopac, promešajte dagnje, vratite poklopac i pustite da ključa još 2 minuta. Pospite seckanim peršunom i kuvajte, maksimum 3 minuta, dok se sve školjke ne otvore. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)