PUNJENA PLJESKAVICA Slasni specijalitet od mesa za prave gurmane, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo sa bogatim punjenjem neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ako želite da bude još pikantnije samo pojačajte količinu začina.

punjena pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je

  • 350 g mlevenog mesa
  • 50 g prezli
  • 2 jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • mešavina začina
  • mleveni biber
  • so
  • 100 gr kačkavalja 
  • 100 gr slanine 

Priprema

Stavite u činiju jaja, mleveno meso, prezle i sitno seckani crni luk. Sve dobro promešajte. Posolite i pobiberite pa začinite po ukusu. Obikujte rukom masu pa napravite pljeskavcu na celofanu. Stavite na jednu polovinu kačkavalj pa slaninu pa opet kačkavalj, pa preklopite drugom polovinom pljeskavice. Onda spojite krajeve prstima pa opet oblikujte pljeskavicu. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal. Pržite ih na zagrejanom ulju, sve dok ne porumene sa obe strane. Služite uz prilog po ukusu. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading