FENOMENALNA RUSKA SALATA Oboriće vas s nogu koliko je dobra, stavite odmah duplu meru
Za ovu omiljenu salatu, neizostavnu na slavskoj i prazničnoj trpezi, postoji mnogo recepata. Mi vam donosimo jedan klasičan, raspametićete se koliko je ukusna. Možete da je poslužite večeras, za Srpsku Novu godinu, gosti će biti oduševljeni.

Potrebno je
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 150 g graška
- 150 g kiselih krastavčića
- 200 g kuvane šunke
- 300 g majoneza
- kašika senfa
- 2 kuvana jaja
- 2 kašike limunovog soka
- so
- biber
Priprema
Isecite krompir i šargarepu na sitne kockice. Staviti ih u posoljenu ključalu vodu u i kuvajte tri minuta. Onda kuvajte grašak 15 minuta dok ne postane mek. Isecite na kockice kisele krastavce, šunku i kuvana jaja. Pomešajte sve sastojke da se dobro sjedine, pa dodajte majonez, limunov sok i začine. Izmešajte sve dobro pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi. Servirajte hladno.
Možda vas zanima:

RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.

POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.

POSNA RUSKA SALATA Predjelo za sva vremena, po receptu bez greške
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje stavite odmah duplu meru.

DOLAZI VREME SLAVA I NE MOŽE DA PROĐE BEZ OVE SALATE Donosimo vam originalan recept iz 1860 godine
Kraljica sezone slava , čuvena ruska salata, već stolećima okupira trpeze brojnih domaćica. Laka za pravljenje.Omiljeno predjelo.Prva ruska salata pojavila se oko 1860. godine u kuhinji kuvara belgijskog porekla po imenu Lucijen Olivije.

NEODOLJIVI ČUPAVCI Slatkiš koji svi vole, a kao osmišljen za uživanje
Savršen spoj kokosa i čokolade u kolaču koji budi sva čula.

POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.

BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

NEODOLJIVA MUSAKA OD KARFIOLA Savršenog ukusa, pravi raj za nepca
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa karfiolom ćete obožavati.

SVINJSKE ŠNICLE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Ukusne kao iz najboljih restorana
Recept čuvenog kuvara Džejmija Olivera raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)