FENOMENALNA RUSKA SALATA Oboriće vas s nogu koliko je dobra, stavite odmah duplu meru
Za ovu omiljenu salatu, neizostavnu na slavskoj i prazničnoj trpezi, postoji mnogo recepata. Mi vam donosimo jedan klasičan, raspametićete se koliko je ukusna. Možete da je poslužite večeras, za Srpsku Novu godinu, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 150 g graška
- 150 g kiselih krastavčića
- 200 g kuvane šunke
- 300 g majoneza
- kašika senfa
- 2 kuvana jaja
- 2 kašike limunovog soka
- so
- biber
Priprema
Isecite krompir i šargarepu na sitne kockice. Staviti ih u posoljenu ključalu vodu u i kuvajte tri minuta. Onda kuvajte grašak 15 minuta dok ne postane mek. Isecite na kockice kisele krastavce, šunku i kuvana jaja. Pomešajte sve sastojke da se dobro sjedine, pa dodajte majonez, limunov sok i začine. Izmešajte sve dobro pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi. Servirajte hladno.
Možda vas zanima:
SVI TRAŽE RECEPT ZA RUSKU SALATU Vanvremenski klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Kremasta i zasitna, a svi je vole.
RUSKA SALATA DRAGULJ SLAVSKE TRPEZE Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir
Nema ko je ne voli.
DRUGAČIJA RUSKA SALATA SA MAKARONAMA Kraljica slavske trpeze u modernom ruhu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVA RUSKA SALATA SA MAJONEZOM Klasik koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)