PASTRMKA NA POVRĆU Riblji delikates u savršenom spoju, raj za nepca

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ovaj preukusan obrok držaće vas dugo sitim, a idealan je za prazničnu ili slavsku trpezu.

pastrmka na povrću
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 pastrmke
  • 300-400 g raznog povrća (miks graška, šargarepe, krompira)
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 ml ulja
  • sok od 1 limuna

Priprema:
Očistite ribu. U pleh stavite zaleđeno povrće ili očišćeno i iseckano ako stavljate sveže, kao i iseckan crni luk. Dodajte so po ukusu i jednu šolju vode. Rasporedite po celom plehu. Odozgo stavite pastrmke koje ste istrljali solju, biberom i limunovim sokom. Pokrijte aluminijumskom folijom pleh i pecite u rerni jedan sat, odnosno dok riba i povrće ne omekšaju. Posle pola sata sklonite foliju. Po potrebi dodajte još malo vode ako ispari potpuno da bi povrće ostalo sočno.

 

Komentari (0)

Loading