PASTRMKA NA POVRĆU Riblji delikates u savršenom spoju, raj za nepca
Ovaj preukusan obrok držaće vas dugo sitim, a idealan je za prazničnu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
- 3 pastrmke
- 300-400 g raznog povrća (miks graška, šargarepe, krompira)
- 2 glavice crnog luka
- 50 ml ulja
- sok od 1 limuna
Priprema:
Očistite ribu. U pleh stavite zaleđeno povrće ili očišćeno i iseckano ako stavljate sveže, kao i iseckan crni luk. Dodajte so po ukusu i jednu šolju vode. Rasporedite po celom plehu. Odozgo stavite pastrmke koje ste istrljali solju, biberom i limunovim sokom. Pokrijte aluminijumskom folijom pleh i pecite u rerni jedan sat, odnosno dok riba i povrće ne omekšaju. Posle pola sata sklonite foliju. Po potrebi dodajte još malo vode ako ispari potpuno da bi povrće ostalo sočno.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)