MUSAKA OD ZELJA Osvaja na prvi zalogaj, a zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna musaka držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni koliko je ukusna.

musaka od zelja
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 30 listova zelja
  • 4 jajeta
  • 2 čaše (od 200 ml) mleka
  • 2 glavice crnog luka
  • so, biber

Priprema:

Zelje operite, odstranite zadebljali deo drške, isecite na trake i potopiti u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, so, biber i kratko dinstajte 2-3 minuta. Zelje ocedite i pomešajte sa mesom. U nauljenu posudu sipajte smesu, izravnajte i prelijte polovinom mleka umućenog sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta. Izvadite i ponovo prelijte musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Pecite još oko pola sata.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading