MUSAKA OD ZELJA Osvaja na prvi zalogaj, a zagrejaće vam dušu i telo
Sočna musaka držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni koliko je ukusna.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA MUSAKA OD PEČURAKA Klasik na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite klasičnu musaku, ovu od pečuraka ćete obožavati.

SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

NEODOLJIVA MUSAKA OD KARFIOLA Savršenog ukusa, pravi raj za nepca
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa karfiolom ćete obožavati.

MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
- 500 g mlevenog mesa
- 30 listova zelja
- 4 jajeta
- 2 čaše (od 200 ml) mleka
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
Priprema:
Zelje operite, odstranite zadebljali deo drške, isecite na trake i potopiti u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, so, biber i kratko dinstajte 2-3 minuta. Zelje ocedite i pomešajte sa mesom. U nauljenu posudu sipajte smesu, izravnajte i prelijte polovinom mleka umućenog sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta. Izvadite i ponovo prelijte musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Pecite još oko pola sata.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)