SLASNI ROLAT OD MESA Sa jajima, osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavu i oduševite goste
Ukusan, slasan i drugačiji, neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 250 g mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- aleva paprika
- suvi biljni začin
- biber
- 2 jaja
- 4 kašike prezle
- 3 obarena jaja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U secku iseckajte sitno crni i beli luk, dodajte jaja i meso pa sve izmešajte. Dodajte začine i prezlu. Zatim obarite i oljuštite jaja. Smesu od mesa rasklagijajte na papiru za pečenje. U zasebnoj posudi mikserom umutite jedno jaje sa pavlakom, pa polovinom te smese premažite rasklagijano meso. Stavite obarena jaja na sredinu mesa, pa meso prebacite sa obe strane, da dobijete oblik rolata. Ostatkom smese od pavlake i jaja premažite cep rolat. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo
Sočan i kremast, polizaćete i prste.
BRZI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM SE SMAŽE U TRENU Gotov za pola sata, a po ukusu mu nema ravnog
Sočan i zasitan, savršen za doručak ili večeru.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)