SLASNI ROLAT OD MESA Sa jajima, osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavu i oduševite goste
Ukusan, slasan i drugačiji, neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 250 g mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- aleva paprika
- suvi biljni začin
- biber
- 2 jaja
- 4 kašike prezle
- 3 obarena jaja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U secku iseckajte sitno crni i beli luk, dodajte jaja i meso pa sve izmešajte. Dodajte začine i prezlu. Zatim obarite i oljuštite jaja. Smesu od mesa rasklagijajte na papiru za pečenje. U zasebnoj posudi mikserom umutite jedno jaje sa pavlakom, pa polovinom te smese premažite rasklagijano meso. Stavite obarena jaja na sredinu mesa, pa meso prebacite sa obe strane, da dobijete oblik rolata. Ostatkom smese od pavlake i jaja premažite cep rolat. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo
Sočan i kremast, polizaćete i prste.
BRZI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM SE SMAŽE U TRENU Gotov za pola sata, a po ukusu mu nema ravnog
Sočan i zasitan, savršen za doručak ili večeru.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)