SLASNI ROLAT OD MESA Sa jajima, osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavu i oduševite goste
Ukusan, slasan i drugačiji, neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 250 g mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- aleva paprika
- suvi biljni začin
- biber
- 2 jaja
- 4 kašike prezle
- 3 obarena jaja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U secku iseckajte sitno crni i beli luk, dodajte jaja i meso pa sve izmešajte. Dodajte začine i prezlu. Zatim obarite i oljuštite jaja. Smesu od mesa rasklagijajte na papiru za pečenje. U zasebnoj posudi mikserom umutite jedno jaje sa pavlakom, pa polovinom te smese premažite rasklagijano meso. Stavite obarena jaja na sredinu mesa, pa meso prebacite sa obe strane, da dobijete oblik rolata. Ostatkom smese od pavlake i jaja premažite cep rolat. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
ROLAT SA PEČENIM PAPRIKAMA Drugačiji i neodoljiv, svi će vam tražiti recept
Hladno predjelo za slavsku trpezu, osvaja ukusom a lako se pravi.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)