POGAČICE SA KAJMAKOM Slasne i preukusne, najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako nemate ideju šta da napravite za doručak, napravite pogačice sa kajmakom. Držaće vas dugo sitim, a još su bolje od onih kupovnih.

pogačice sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje kajmaka
  • 1/2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje maslaca (otopljenog)
  • mleko po potrebi

Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte kajmak, jogurt i otopljeni maslac. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Postepeno dodajte mleko po potrebi dok mesite testo. Cilj je dobiti mekano, glatko testo koje se ne lepi za ruke. Prebacite testo na brašnom posutu radnu površinu i lagano ga mesite nekoliko minuta. Razvucite testo na debljinu otprilike 1 cm i koristite modlu ili čašu da izrezujete pogačice željenog oblika. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok pogačice ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Poslužite ih tople sa dodatkom kajmaka po želji.

 

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading