POGAČICE SA KAJMAKOM Slasne i preukusne, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako nemate ideju šta da napravite za doručak, napravite pogačice sa kajmakom. Držaće vas dugo sitim, a još su bolje od onih kupovnih.
Potrebno je
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje kajmaka
- 1/2 šolje jogurta
- 1/2 šolje maslaca (otopljenog)
- mleko po potrebi
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte kajmak, jogurt i otopljeni maslac. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Postepeno dodajte mleko po potrebi dok mesite testo. Cilj je dobiti mekano, glatko testo koje se ne lepi za ruke. Prebacite testo na brašnom posutu radnu površinu i lagano ga mesite nekoliko minuta. Razvucite testo na debljinu otprilike 1 cm i koristite modlu ili čašu da izrezujete pogačice željenog oblika. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok pogačice ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Poslužite ih tople sa dodatkom kajmaka po želji.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)