PITA SA PEČURKAMA, PIRINČEM I PRAZILUKOM Slasna i pikantna, a posna
Pravi se od gotovih kora, idealna je za dane posta, a uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 300 - 400 g šampinjona
- 1 solja pirinča
- 2 struka praziluka
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- so
- biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte praziluk pa ga propržite. Isecite šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, pržite pa dodajte šolju skuvanog pirinča. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Zatim pomešajte ulje sa šoljom kisele vode i kesicom praška za pecivo. Svaku koru pospite prelivom od ulja i kisele vode, a svaku treću koru premažite nadevom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa isecite pitu. Pecite na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dodajte prilog po želji pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Ukusa koji priča priče, a idealna za dane Božićnog posta
Sočna i drugačija, a greje dušu i telo.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)