PITA SA PEČURKAMA, PIRINČEM I PRAZILUKOM Slasna i pikantna, a posna
Pravi se od gotovih kora, idealna je za dane posta, a uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 300 - 400 g šampinjona
- 1 solja pirinča
- 2 struka praziluka
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- so
- biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte praziluk pa ga propržite. Isecite šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, pržite pa dodajte šolju skuvanog pirinča. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Zatim pomešajte ulje sa šoljom kisele vode i kesicom praška za pecivo. Svaku koru pospite prelivom od ulja i kisele vode, a svaku treću koru premažite nadevom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa isecite pitu. Pecite na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dodajte prilog po želji pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA PRAZILUKOM I KAČKAVALJEM Od gotovih kora, posna, a odmah nestane sa stola
Ova fenomenalna pita će vas dugo držati sitim, slasna je a posna. Odličan izbor kao predjelo za slavsku trpezu.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
PITA SA JABUKAMA Posna na vodi, a neodoljivo hrskava i sočna
Želite da napravite nešeto slatko ali postite na vodi? Imamo rešenje. Napravite ovu preukusnu pitu sa jabukama. Hrskave kore i sočni nadev, bićete oduševljeni.
SOČNA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Pečurke i sir u savršenom spoju, recept koji će voleti svaka domaćica
Iz kuhinje naših baka pravo u vaše domove-recept za pitu sa pečurkama i sirom.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)