MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Posan i slasan, zagrejaće vam dušu i telo
Konkretan obrok za celu porodicu. Dodajte prilog po ukusu.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 500 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 kašike brašna
- mlevena paprika
- so
Priprema
Oljuštite krompire pa ih isecite na kocke pa nalijte vodom, da ogreznu. Dodajte šargarepu, paprike, seckan crni luk i kuvajte, na umerenoj vatri, dok povrće ne omekša. Po potrebi, dolivajte vodu. Zasebno razmutite brašno sa mlevenom paprikom, pa dodajte u šerpu. Na kraju, posolite i začinite po ukusu, pa skinite sa šporeta i dodajte peršun.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a jeftin i sočan, nećete osetiti da nedostaje meso
Ukusno jelo idealno za dane posta, a pravi raj za nepca.
PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasičan paprikaš, ovaj ćete obožavati.
LOVAČKI PAPRIKAŠ SA JUNETINOM I VINOM Jelo za prave gurmane, ko bi se setio a super je kombinacija
Sočno jelo okrepiće vam dušu i telo.
AFRIČKI PAPRIKAŠ SA KIKIRIKIJEM Malo drugačiji a mnogo ukusniji, oduševiće vas na prvi zalogaj
Neodoljivo jelo bogatog ukusa za koje će vam svi tražiti recept.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)