MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Posan i slasan, zagrejaće vam dušu i telo
Konkretan obrok za celu porodicu. Dodajte prilog po ukusu.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 500 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 kašike brašna
- mlevena paprika
- so
Priprema
Oljuštite krompire pa ih isecite na kocke pa nalijte vodom, da ogreznu. Dodajte šargarepu, paprike, seckan crni luk i kuvajte, na umerenoj vatri, dok povrće ne omekša. Po potrebi, dolivajte vodu. Zasebno razmutite brašno sa mlevenom paprikom, pa dodajte u šerpu. Na kraju, posolite i začinite po ukusu, pa skinite sa šporeta i dodajte peršun.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Ovako ga prave monasi na Hilandaru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Posan, a slasan.
PILEĆI PAPRIKAŠ RAJ ZA NEPCA Recept baka Drage uspeva svima, a nema ko mu može odoleti
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Aromatični specijalitet ukusa koji se pamti
Dodajte prilog po želji i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)