MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Posan i slasan, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok za celu porodicu. Dodajte prilog po ukusu.

manastirski paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g krompira
  • 500 g crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 4 paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 kašike brašna
  • mlevena paprika
  • so

Priprema

Oljuštite krompire pa ih isecite na kocke pa nalijte vodom, da ogreznu. Dodajte šargarepu, paprike, seckan crni luk i kuvajte, na umerenoj vatri, dok povrće ne omekša. Po potrebi, dolivajte vodu. Zasebno razmutite brašno sa mlevenom paprikom, pa dodajte u šerpu. Na kraju, posolite i začinite po ukusu, pa skinite sa šporeta i dodajte peršun.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading