HRSKAVA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita po receptu glumice i manekenke Nine Seničar
Atraktivna manekenka i glumica Nina Seničar od 2022. godine oduševljava srpsku publiku glavnom ulogom u seriji „Popadija“. Majka devojčice Nore Grejs i supruga poznatog američkog glumca Džeja Elisa voli da obraduje svoje najvoljenije jelima srpske kuhinje. A jedno od omiljenih je baš gibanica.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Za preliv pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Mikserom malo umutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširite jednu koru na sto i na nju dodajte malo sitnog sira. Preko ove kore stavite drugu pa opet dodajte malo sitnog sira. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal. Zatim, uvijte kore u rolat i podelite ih sa malim zasecima na deset jednakih delova. Isecite parčiće oštrim nožem, a potom ih stavite u pleh da strana sa sirom bude nadole. Ređajte parčiće jedan do drugog i pažljivo ih prelijte prethodno napravljenim prelivom. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)