HRSKAVA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita po receptu glumice i manekenke Nine Seničar
Atraktivna manekenka i glumica Nina Seničar od 2022. godine oduševljava srpsku publiku glavnom ulogom u seriji „Popadija“. Majka devojčice Nore Grejs i supruga poznatog američkog glumca Džeja Elisa voli da obraduje svoje najvoljenije jelima srpske kuhinje. A jedno od omiljenih je baš gibanica.
![gibanica](/data/images/2024-01-26/75115_gibanica-3-1992700631_f.jpg?timestamp=1706223600)
![nina seničar](/data/images/2024-01-26/75116_nina-senicar-04-epa-caroline-brehman-copy_orig.jpg?t=1706273619)
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Za preliv pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Mikserom malo umutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširite jednu koru na sto i na nju dodajte malo sitnog sira. Preko ove kore stavite drugu pa opet dodajte malo sitnog sira. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal. Zatim, uvijte kore u rolat i podelite ih sa malim zasecima na deset jednakih delova. Isecite parčiće oštrim nožem, a potom ih stavite u pleh da strana sa sirom bude nadole. Ređajte parčiće jedan do drugog i pažljivo ih prelijte prethodno napravljenim prelivom. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
![gibanica](/data/images/2022-08-31/35644_shutterstock-1867411762_f.jpg)
GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Komentari (0)