HRSKAVA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita po receptu glumice i manekenke Nine Seničar
Atraktivna manekenka i glumica Nina Seničar od 2022. godine oduševljava srpsku publiku glavnom ulogom u seriji „Popadija“. Majka devojčice Nore Grejs i supruga poznatog američkog glumca Džeja Elisa voli da obraduje svoje najvoljenije jelima srpske kuhinje. A jedno od omiljenih je baš gibanica.


Možda vas zanima:

GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.

GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Za preliv pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Mikserom malo umutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširite jednu koru na sto i na nju dodajte malo sitnog sira. Preko ove kore stavite drugu pa opet dodajte malo sitnog sira. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal. Zatim, uvijte kore u rolat i podelite ih sa malim zasecima na deset jednakih delova. Isecite parčiće oštrim nožem, a potom ih stavite u pleh da strana sa sirom bude nadole. Ređajte parčiće jedan do drugog i pažljivo ih prelijte prethodno napravljenim prelivom. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni ili dok ne porumeni.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

NAJBOLJI RECEPT ZA PROTEINSKE PALAČINKE Savršene za slatki početak dana, a uklapaju se u dijetu
Ukusne i zdrave, a daće vam energije za ceo dan.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
Komentari (0)