HRSKAVA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita po receptu glumice i manekenke Nine Seničar

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Atraktivna manekenka i glumica Nina Seničar od 2022. godine oduševljava srpsku publiku glavnom ulogom u seriji „Popadija“. Majka devojčice Nore Grejs i supruga poznatog američkog glumca Džeja Elisa voli da obraduje svoje najvoljenije jelima srpske kuhinje. A jedno od omiljenih je baš gibanica.

gibanica
Shutterstock
nina seničar EPA/CAROLINE BREHMAN
 

Potrebno je

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Za preliv pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Mikserom malo umutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširite jednu koru na sto i na nju dodajte malo sitnog sira. Preko ove kore stavite drugu pa opet dodajte malo sitnog sira. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal. Zatim, uvijte kore u rolat i podelite ih sa malim zasecima na deset jednakih delova. Isecite parčiće oštrim nožem, a potom ih stavite u pleh da strana sa sirom bude nadole. Ređajte parčiće jedan do drugog i pažljivo ih prelijte prethodno napravljenim prelivom. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni ili dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading