HRSKAVA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita po receptu glumice i manekenke Nine Seničar
Atraktivna manekenka i glumica Nina Seničar od 2022. godine oduševljava srpsku publiku glavnom ulogom u seriji „Popadija“. Majka devojčice Nore Grejs i supruga poznatog američkog glumca Džeja Elisa voli da obraduje svoje najvoljenije jelima srpske kuhinje. A jedno od omiljenih je baš gibanica.
EPA/CAROLINE BREHMAN
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Za preliv pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Mikserom malo umutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširite jednu koru na sto i na nju dodajte malo sitnog sira. Preko ove kore stavite drugu pa opet dodajte malo sitnog sira. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal. Zatim, uvijte kore u rolat i podelite ih sa malim zasecima na deset jednakih delova. Isecite parčiće oštrim nožem, a potom ih stavite u pleh da strana sa sirom bude nadole. Ređajte parčiće jedan do drugog i pažljivo ih prelijte prethodno napravljenim prelivom. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)