POTAŽ OD KIKIRIKIJA Kremasta rapsodija sa povrćem, pravi raj za nepca
Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo. Kikiriki daje posebnu čar.
Potrebno je
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 žuta paprika
- 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
- 1/2 kašike majčine dušice
- 1/2 kašike slatke začinske paprike
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
- 3 šolje iseckanog slatkog krompira
- 1/2 šolje iseckane šargarepe
- 30 g paradajza iz konzerve
- 4 šolje bujona od povrća
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera od kikirikija
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
Za posipanje:
- 50 g pečenog kikirikija
- malo svežeg korijandera
Priprema
Zagrejte ulje u večoj šerpi, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Sve pomešajte, pa dinstajte oko 4 minuta na srednjoj temperaturi. Onda dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu i dinstajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte paradajz, šargarepu, iseckan krompir, iseckanu žutu papriku, bujon i so. Kada provri, smanjite vatru i pustite da se krčka još 30 minuta. Na kraju, dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Dekorišite seckanim kikirikijem i korijanderom.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)