POTAŽ OD KIKIRIKIJA Kremasta rapsodija sa povrćem, pravi raj za nepca
Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo. Kikiriki daje posebnu čar.
Potrebno je
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 žuta paprika
- 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
- 1/2 kašike majčine dušice
- 1/2 kašike slatke začinske paprike
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
- 3 šolje iseckanog slatkog krompira
- 1/2 šolje iseckane šargarepe
- 30 g paradajza iz konzerve
- 4 šolje bujona od povrća
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera od kikirikija
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
Za posipanje:
- 50 g pečenog kikirikija
- malo svežeg korijandera
Priprema
Zagrejte ulje u večoj šerpi, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Sve pomešajte, pa dinstajte oko 4 minuta na srednjoj temperaturi. Onda dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu i dinstajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte paradajz, šargarepu, iseckan krompir, iseckanu žutu papriku, bujon i so. Kada provri, smanjite vatru i pustite da se krčka još 30 minuta. Na kraju, dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Dekorišite seckanim kikirikijem i korijanderom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)