POTAŽ OD KIKIRIKIJA Kremasta rapsodija sa povrćem, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo. Kikiriki daje posebnu čar.

potaž od kikirikija
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 žuta paprika
  • 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
  • 1/2 kašike majčine dušice
  • 1/2 kašike slatke začinske paprike
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
  • 3 šolje iseckanog slatkog krompira
  • 1/2 šolje iseckane šargarepe
  • 30 g paradajza iz konzerve
  • 4 šolje bujona od povrća
  • 3/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje putera od kikirikija
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta

Za posipanje:

  • 50 g pečenog kikirikija
  • malo svežeg korijandera

Priprema

Zagrejte ulje u večoj šerpi, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Sve pomešajte, pa dinstajte oko 4 minuta na srednjoj temperaturi. Onda dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu i dinstajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte paradajz, šargarepu, iseckan krompir, iseckanu žutu papriku, bujon i so. Kada provri, smanjite vatru i pustite da se krčka još 30 minuta. Na kraju, dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Dekorišite seckanim kikirikijem i korijanderom.

Komentari (0)

Loading