POTAŽ OD KIKIRIKIJA Kremasta rapsodija sa povrćem, pravi raj za nepca
Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo. Kikiriki daje posebnu čar.
Potrebno je
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 žuta paprika
- 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
- 1/2 kašike majčine dušice
- 1/2 kašike slatke začinske paprike
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
- 3 šolje iseckanog slatkog krompira
- 1/2 šolje iseckane šargarepe
- 30 g paradajza iz konzerve
- 4 šolje bujona od povrća
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera od kikirikija
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
Za posipanje:
- 50 g pečenog kikirikija
- malo svežeg korijandera
Priprema
Zagrejte ulje u večoj šerpi, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Sve pomešajte, pa dinstajte oko 4 minuta na srednjoj temperaturi. Onda dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu i dinstajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte paradajz, šargarepu, iseckan krompir, iseckanu žutu papriku, bujon i so. Kada provri, smanjite vatru i pustite da se krčka još 30 minuta. Na kraju, dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Dekorišite seckanim kikirikijem i korijanderom.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)