KRMENADLE SA KROMPIROM Slasan ručak za celu porodicu, senf mu daje pikantnost
Konkretan obrok koji će vas držati dugo sitim.
Potrebno je
- 2 kg svinjskog karea s kostima
- kašika svinjske masti ili maslaca
- 3 čena belog luka
- 1/2 dl ulja
- 3-4 dl vode
- 2 kašike senfa
- oko kilogram krompira
- so i biber
Priprema:
Meso premažite senfom, posolite i pobiberite, a između zarezanih delova staviti čenove belog luka. Prelijte uljem, a onda prekrijte folijom i ostavite u marinadi 3-4 sata u frižideru. Sklonite luk i premažite kare maslacem, a onda ga ostavite da odstoji još pola sata. Pecite ga 40 minuta na 180 stepeni, a onda mu dodajte 2 dl vode i zalijte ga sopstvenim sokom, prekrijte folijom i pecite još tri sata. Sat vremena pred kraj ubacite isečen krompir, promešajte sa sokovima od mesa, prekrijte folijom pa nastavite da pečete. Posle pola sata sklonite foliju i ostavite da se lepo zapeče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)