POSNA MUSAKA Rapsodija sa sojom koja osvaja na prvi zalogaj, raspametićete se koliko je ukusna
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, tako da nećete da osetite da vam nedostaje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.

POSNA MUSAKA OD KARFIOLA Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa kafiolom ćete obožavati.

MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
- 6-7 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl sojinog mleka
- 4 kašike sojinih ljuspica
- ulje za podmazivanje
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- pola kašičice mirođije
- 1 paradajz
- so
Priprema
Propržite mladi luk sa sojom, koja je prethodno bila potopljena u vrelu vodu, zatim proceđena. Onda dodajte jednu kašičicu suvog biljnog začina i dobro promešajte. Ređajte u podmazanu vatrostalnu činiju red krompira isečenog na kolutove pa nanesite polovinu sojinog fila, red krompira, sojinog fila i na kraju prekrijte krompirom. Paradajz isečen na kolutove poređajte preko krompira. Pecite musaku 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sojinom mleku dodajte kašičicu suvog biljnog začina, so i mirođiju. Izvadite musaku pa je prelijte mlekom i zapecite još 45 minuta.
.

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.

ŠPANSKI OMLET Jeftino jelo brze pripreme koje nećete moći da prestanete da jedete
U sočnom spoju sa krompirom, prste da poližete.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Komentari (0)