POSNA MUSAKA Rapsodija sa sojom koja osvaja na prvi zalogaj, raspametićete se koliko je ukusna
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, tako da nećete da osetite da vam nedostaje.
Potrebno je:
- 6-7 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl sojinog mleka
- 4 kašike sojinih ljuspica
- ulje za podmazivanje
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- pola kašičice mirođije
- 1 paradajz
- so
Priprema
Propržite mladi luk sa sojom, koja je prethodno bila potopljena u vrelu vodu, zatim proceđena. Onda dodajte jednu kašičicu suvog biljnog začina i dobro promešajte. Ređajte u podmazanu vatrostalnu činiju red krompira isečenog na kolutove pa nanesite polovinu sojinog fila, red krompira, sojinog fila i na kraju prekrijte krompirom. Paradajz isečen na kolutove poređajte preko krompira. Pecite musaku 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sojinom mleku dodajte kašičicu suvog biljnog začina, so i mirođiju. Izvadite musaku pa je prelijte mlekom i zapecite još 45 minuta.
.
Možda vas zanima:
MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA MILUJE NEPCA Posna i zasitna, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)