SLANE KNEDLE Sa sirom, tope se u ustima, a mekane kao duša
Priprema je jednostavna a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g sira
- 2 kašike prezle
- 2 kašike griza
- malo soli
- 2 jajeta
- po potrebi brašno
- po potrebi mast
Priprema
U jednoj posudi izgnječite sir pa dodajte jaja, griz i brašno, da dobijete kompaktno testo. Napravite oblik knedli pa ih kuvajte u posoljenoj vodi. Kad krenu da isplivavaju, kuvajte još otprilike tri minuta. U tiganju, na malo masti, propržite prezle. Valjajte knedle u prezle i služite. Prijatno!
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)