SLANE KNEDLE Sa sirom, tope se u ustima, a mekane kao duša
Priprema je jednostavna a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g sira
- 2 kašike prezle
- 2 kašike griza
- malo soli
- 2 jajeta
- po potrebi brašno
- po potrebi mast
Priprema
U jednoj posudi izgnječite sir pa dodajte jaja, griz i brašno, da dobijete kompaktno testo. Napravite oblik knedli pa ih kuvajte u posoljenoj vodi. Kad krenu da isplivavaju, kuvajte još otprilike tri minuta. U tiganju, na malo masti, propržite prezle. Valjajte knedle u prezle i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok
Stomak će vam biti zahvalan.
UKUSNE, A LAKO SE PRAVE Neodoljive knedle sa sirom pravićete iznova i iznova
Kada ih jednom napravite, nećete stati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)