SLANE KNEDLE Sa sirom, tope se u ustima, a mekane kao duša
Priprema je jednostavna a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g sira
- 2 kašike prezle
- 2 kašike griza
- malo soli
- 2 jajeta
- po potrebi brašno
- po potrebi mast
Priprema
U jednoj posudi izgnječite sir pa dodajte jaja, griz i brašno, da dobijete kompaktno testo. Napravite oblik knedli pa ih kuvajte u posoljenoj vodi. Kad krenu da isplivavaju, kuvajte još otprilike tri minuta. U tiganju, na malo masti, propržite prezle. Valjajte knedle u prezle i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok
Stomak će vam biti zahvalan.
UKUSNE, A LAKO SE PRAVE Neodoljive knedle sa sirom pravićete iznova i iznova
Kada ih jednom napravite, nećete stati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)