PASTA KARBONARA Donosimo vam originalan italijanski recept

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Čuveni italijanski delikates oboriće s nogu sve koji ga budu probali.

pasta karbonara
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g špageta
  • 4 jaja 
  • 100 g slanine 
  • 100 g narendanog pekorina 
  • biber 
  • ekstradevičansko maslinovo ulje

Priprema: 
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Nasecite slaninu na male komade i kratko je propržite u tiganju sa malo ulja. Izmutite jaja koja su neko vreme stajala na sobnoj temperaturi zajedno sa biberom i pekorinom. Procedite testeninu zadržavajući jednu šoljicu vode u kojoj se kuvala. Stavite špagete u tiganj, dobro promešajte, a zatim sve sastojke stavite u činiju i nastavite da mešate po potrebi dodajući vodu u kojoj se kuvala testenina. Odmah poslužite zajedno sa još bibera i narendanog sira.

Komentari (0)

Loading