SLASNA MUSAKA Sa rendanim krompirom, još ukusnija, pravićete stalno

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Konkretan ručak za celu porodicu, koji će vas dugo držati sitim.

rendana musaka
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 500 g krompira
  • 1-2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • suvi biljni začin
  •  biber, začin po želji
  • 4dl mleka
  • 200ml kisele pavlake
  • 2 jaja
     

Priprema


Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dinstajte mleveno meso i šargarepu pa pred kraj, dodajte suvi biljni začin, biber i mlevenu papriku. Izrendajte krompir pa ga stavite na dno posude za pečenje. Preko krompira stavite dinstano mleveno meso pa naređajte ostatak krompira. Mikserom umutite pavlaku i jaja pa dodajte biber. Smesom prelijte musaku pa pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

 

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading