SLASNA MUSAKA Sa rendanim krompirom, još ukusnija, pravićete stalno
Konkretan ručak za celu porodicu, koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 500 g krompira
- 1-2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- suvi biljni začin
- biber, začin po želji
- 4dl mleka
- 200ml kisele pavlake
- 2 jaja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dinstajte mleveno meso i šargarepu pa pred kraj, dodajte suvi biljni začin, biber i mlevenu papriku. Izrendajte krompir pa ga stavite na dno posude za pečenje. Preko krompira stavite dinstano mleveno meso pa naređajte ostatak krompira. Mikserom umutite pavlaku i jaja pa dodajte biber. Smesom prelijte musaku pa pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
Komentari (0)