GURMANSKA PASTA SA PATLIDŽANOM KAKVU DO SADA NISTE JELI Po receptu poznate pevačice Emine Jahović
Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala, smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila s pratiocima na mrežama. Da se odlično snalazi u kuhinji, dokazuje jedan od njenih omiljenih recepata - pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.
Potrebno je
- 1 veći plavi patlidžan ( ili 2 manja)
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 ili 1,5 konzervi paradajza
- kapar
- 2 kašike sitno seckanog sušenog paradajza
- malo bibera
- malo šećera
- maslinovo ulje za prženje patlidžana i luka
- rendani parmezan
- so, biber, origano
Priprema:
Iseckajte plavi patlidžan na sitne delove, pa ga propržite na maslinovom ulju. Zasebno, u drugom tiganju izdinstajte sitno iseckan luk, dodajte beli luk, usitnjen sušeni paradajz, zatim onaj iz konzerve i na kraju plavi patlidžan. Posolite, pobiberite i začinite po želji i ukusu, pa kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Zatim skuvajte pene testeninu, ali pazite da se ne prekuva. Na kraju, sve promešajte i preko dodajte rendani parmezan.
NAJBOLJI RECEPT ZA PLESKAVICE KAO IZ KAFANE Zbog jednog sastojka će biti sočne
Samo dodajte lepinju i prilog po želji.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Gotova dok pristavite kafu, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nestane sa stola odmah.
SLANI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Hrskavi i mekani, i dupla mera je malo
Savršeni kao brza grickalica ili užina.
POSNI PICA PUŽIĆI BOLJI NEGO IZ PEKARE Prave se lako, a razbijaju ukusom
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA JOGURTOM BOLJA NEGO IZ PEKARE A gotova dok pristavite kafu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Komentari (0)