GURMANSKA PASTA SA PATLIDŽANOM KAKVU DO SADA NISTE JELI Po receptu poznate pevačice Emine Jahović
Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala, smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila s pratiocima na mrežama. Da se odlično snalazi u kuhinji, dokazuje jedan od njenih omiljenih recepata - pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.
Potrebno je
- 1 veći plavi patlidžan ( ili 2 manja)
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 ili 1,5 konzervi paradajza
- kapar
- 2 kašike sitno seckanog sušenog paradajza
- malo bibera
- malo šećera
- maslinovo ulje za prženje patlidžana i luka
- rendani parmezan
- so, biber, origano
Priprema:
Iseckajte plavi patlidžan na sitne delove, pa ga propržite na maslinovom ulju. Zasebno, u drugom tiganju izdinstajte sitno iseckan luk, dodajte beli luk, usitnjen sušeni paradajz, zatim onaj iz konzerve i na kraju plavi patlidžan. Posolite, pobiberite i začinite po želji i ukusu, pa kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Zatim skuvajte pene testeninu, ali pazite da se ne prekuva. Na kraju, sve promešajte i preko dodajte rendani parmezan.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)