DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA U savršenom spoju sa mesom, bolja od one kupovne

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Zagrejaće vam dušu i telo a napravićete začas.

supa sa knedlama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pileća leđa 
  • 1 šargarepa 
  • 1 krompir 
  • glavica crnog luka 
  • svež koren peršuna 
  • pola veze lista peršuna 
  • kašika i po suvog biljnog začina
  • biber

Za knedle

  • 1 jaje
  • 8 kašika griza
  • 4 kašika ulja
  • 1/4 kafene kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema

Meso prelijte hladnom vodom pa stavite na šporet da se kuva. Oljuštite i isecite na kolutove koren peršuna i šargarepu, a krompir na kockice pa dodajte supi. Oljuštite crni luk pa ga precite na pola i pecite nekoliko minuta na foliji na ringli. Nakon što pocrni, dodajte ga u supu. Nastavite da kuvate supu na laganoj vatri kad šargarepa bude skuvana, izvadite crni luk, krompir i pileća leđa. Pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Pomešajte jaje, griz, prašak za pecivo i so pa sjedinite dobro smesu. Ostavite da odstoji 10 minuta pa zahvatajte po pola kafene kašičice smese za knedlu i spuštajte u supu. Kuvajte na tihoj vatri još 10 minuta. Pospite sitno seckanim peršunovim listom. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading