DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA U savršenom spoju sa mesom, bolja od one kupovne
Zagrejaće vam dušu i telo a napravićete začas.
![supa sa knedlama](/data/images/2024-02-13/77114_shutterstock-34618129_f.jpg?timestamp=1707778800)
Potrebno je
- 1 pileća leđa
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- glavica crnog luka
- svež koren peršuna
- pola veze lista peršuna
- kašika i po suvog biljnog začina
- biber
Za knedle
- 1 jaje
- 8 kašika griza
- 4 kašika ulja
- 1/4 kafene kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema
Meso prelijte hladnom vodom pa stavite na šporet da se kuva. Oljuštite i isecite na kolutove koren peršuna i šargarepu, a krompir na kockice pa dodajte supi. Oljuštite crni luk pa ga precite na pola i pecite nekoliko minuta na foliji na ringli. Nakon što pocrni, dodajte ga u supu. Nastavite da kuvate supu na laganoj vatri kad šargarepa bude skuvana, izvadite crni luk, krompir i pileća leđa. Pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Pomešajte jaje, griz, prašak za pecivo i so pa sjedinite dobro smesu. Ostavite da odstoji 10 minuta pa zahvatajte po pola kafene kašičice smese za knedlu i spuštajte u supu. Kuvajte na tihoj vatri još 10 minuta. Pospite sitno seckanim peršunovim listom. Prijatno!
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)