DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA U savršenom spoju sa mesom, bolja od one kupovne
Zagrejaće vam dušu i telo a napravićete začas.
Potrebno je
- 1 pileća leđa
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- glavica crnog luka
- svež koren peršuna
- pola veze lista peršuna
- kašika i po suvog biljnog začina
- biber
Za knedle
- 1 jaje
- 8 kašika griza
- 4 kašika ulja
- 1/4 kafene kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema
Meso prelijte hladnom vodom pa stavite na šporet da se kuva. Oljuštite i isecite na kolutove koren peršuna i šargarepu, a krompir na kockice pa dodajte supi. Oljuštite crni luk pa ga precite na pola i pecite nekoliko minuta na foliji na ringli. Nakon što pocrni, dodajte ga u supu. Nastavite da kuvate supu na laganoj vatri kad šargarepa bude skuvana, izvadite crni luk, krompir i pileća leđa. Pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Pomešajte jaje, griz, prašak za pecivo i so pa sjedinite dobro smesu. Ostavite da odstoji 10 minuta pa zahvatajte po pola kafene kašičice smese za knedlu i spuštajte u supu. Kuvajte na tihoj vatri još 10 minuta. Pospite sitno seckanim peršunovim listom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin
Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.
SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
NAJUKUSNIJA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Po receptu baka Ljlije, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.
NAJBOLJA DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Ovakvu niste jeli, zagrejaće vam dušu i telo
Donosimo vam starinski recept za domaću supu sa knedlama. Možete da je napravite za svečanu ili slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept za knedle.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)