DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA U savršenom spoju sa mesom, bolja od one kupovne
Zagrejaće vam dušu i telo a napravićete začas.
Potrebno je
- 1 pileća leđa
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- glavica crnog luka
- svež koren peršuna
- pola veze lista peršuna
- kašika i po suvog biljnog začina
- biber
Za knedle
- 1 jaje
- 8 kašika griza
- 4 kašika ulja
- 1/4 kafene kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema
Meso prelijte hladnom vodom pa stavite na šporet da se kuva. Oljuštite i isecite na kolutove koren peršuna i šargarepu, a krompir na kockice pa dodajte supi. Oljuštite crni luk pa ga precite na pola i pecite nekoliko minuta na foliji na ringli. Nakon što pocrni, dodajte ga u supu. Nastavite da kuvate supu na laganoj vatri kad šargarepa bude skuvana, izvadite crni luk, krompir i pileća leđa. Pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Pomešajte jaje, griz, prašak za pecivo i so pa sjedinite dobro smesu. Ostavite da odstoji 10 minuta pa zahvatajte po pola kafene kašičice smese za knedlu i spuštajte u supu. Kuvajte na tihoj vatri još 10 minuta. Pospite sitno seckanim peršunovim listom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin
Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.
SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
NAJUKUSNIJA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Po receptu baka Ljlije, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.
NAJBOLJA DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Ovakvu niste jeli, zagrejaće vam dušu i telo
Donosimo vam starinski recept za domaću supu sa knedlama. Možete da je napravite za svečanu ili slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept za knedle.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)