FRANCUSKI KROMPIR Sa jajima i šunkom, za prave gurmane, prste da poližete
Deliates od povrća i mesa oboriće sa nogu sve koji budu probali, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500-700 g krompira
- 4 kuvana jaja
- 300 g šunke
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
Priprema:
Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja. Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira. Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo posolite. Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
Komentari (0)