FRANCUSKI KROMPIR Sa jajima i šunkom, za prave gurmane, prste da poližete

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Deliates od povrća i mesa oboriće sa nogu sve koji budu probali, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

francuski krompir
Shutterstock

Potrebno je

  • 500-700 g krompira
  • 4 kuvana jaja
  • 300 g šunke
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje

Priprema:
Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja. Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira. Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo posolite. Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.

 

Komentari (0)

Loading