FRANCUSKI KROMPIR Sa jajima i šunkom, za prave gurmane, prste da poližete

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Deliates od povrća i mesa oboriće sa nogu sve koji budu probali, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

francuski krompir
Shutterstock

Potrebno je

  • 500-700 g krompira
  • 4 kuvana jaja
  • 300 g šunke
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje

Priprema:
Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja. Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira. Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo posolite. Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.

 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading