GRAŠAK SA MLEVENIM MESOM Sočan obrok koji će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo za celu porodicu, aromatično i zdravo.
Potrebno je:
- 450 g graška
- 300 g mlevenog mesa
- 250 ml pasirnog paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- 4 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
Za zapršku:
- 4 kašike brašna
- voda
- mlevena začinska paprika
Priprema
Sitno izrendajte šargarepu pa je prodinstajte. Onda joj dodajte sitno seckan crni i beli luk. Dinstajte dok ne postane staklast. Zatim dodajte mleveno meso pa ga prodinstajte. Nalijte pasirani paradajz i začinite. Dodajte grašak iz kesice. Krčkajte dok se grašak ne skuva. Dolijte vodu po potrebi. Napravite zapršku od brašna, vode i mlevene začinske paprike. Zapršku dodajte grašku pa još malo krčkajte. Prijatno!
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)