ZBOG OVIH RAZLOGA VAM PASULJ NIJE UKUSAN Primenite sledeće trikove i ispašće fenomenalan
Koristite stari pasulj, solite na početku kuvanja... Mnoge domaćice prave iste greške zbog kojih im pasulj ne bude ukusan. Uz sledeće savete više o tome nećete morati da brinete.
Koristite stari pasulj
S obzirom da većina pasulja gubi kvalitet i količinu minerala i vitamina u roku godine do dve, sva starija pakovanja bolje bacite.
Pasulj kratko potapate i ne menjate vodu više puta
Pasulj potopite preko noći ili 24 sata, a vodu promenite nekoliko puta. Dužim potapanjem u vodu, dobićete mekši pasulj koji ćete lakše variti.
Kuvate u malom loncu
Ostavite dovoljno prostora da se zrna rasporede i pasulj kuva. Stavite pasulj u veliki lonac.
Ne vodite računa o temperaturi vode
Stavite pasulj da se kuva u hladnu vodu pa ga nakon ključanja, procedite. Dolijte vruće vode i ostale sastojke i kuvajte.
Solite na početku kuvanja, umesto na kraju
Solite tek na kraju kako bi opna pasulja ostala mekana.Možete da dodate i malo sode bikarbone radi boljeg varenja. Izbegavajte da solite na samom početku kuvanja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Komentari (0)