ZBOG OVIH RAZLOGA VAM PASULJ NIJE UKUSAN Primenite sledeće trikove i ispašće fenomenalan

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Koristite stari pasulj, solite na početku kuvanja... Mnoge domaćice prave iste greške zbog kojih im pasulj ne bude ukusan. Uz sledeće savete više o tome nećete morati da brinete.

pasulj
Shutterstock

Koristite stari pasulj

S obzirom da većina pasulja gubi kvalitet i količinu minerala i vitamina u roku godine do dve, sva starija  pakovanja bolje bacite.

Pasulj kratko potapate i ne menjate vodu više puta

Pasulj potopite preko noći ili 24 sata, a vodu promenite nekoliko puta. Dužim potapanjem u vodu, dobićete mekši pasulj koji ćete lakše variti.

Kuvate u malom loncu

Ostavite dovoljno prostora da se zrna rasporede i pasulj kuva. Stavite pasulj u veliki lonac.

Ne vodite računa o temperaturi vode

Stavite pasulj da se kuva u hladnu vodu pa ga nakon ključanja, procedite. Dolijte vruće vode i ostale sastojke i kuvajte.

Solite na početku kuvanja, umesto na kraju

Solite tek na kraju kako bi opna pasulja ostala mekana.Možete da dodate i malo sode bikarbone radi boljeg varenja. Izbegavajte da solite na samom početku kuvanja.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading