ZBOG OVIH RAZLOGA VAM PASULJ NIJE UKUSAN Primenite sledeće trikove i ispašće fenomenalan

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Koristite stari pasulj, solite na početku kuvanja... Mnoge domaćice prave iste greške zbog kojih im pasulj ne bude ukusan. Uz sledeće savete više o tome nećete morati da brinete.

pasulj
Shutterstock

Koristite stari pasulj

S obzirom da većina pasulja gubi kvalitet i količinu minerala i vitamina u roku godine do dve, sva starija  pakovanja bolje bacite.

Pasulj kratko potapate i ne menjate vodu više puta

Pasulj potopite preko noći ili 24 sata, a vodu promenite nekoliko puta. Dužim potapanjem u vodu, dobićete mekši pasulj koji ćete lakše variti.

Kuvate u malom loncu

Ostavite dovoljno prostora da se zrna rasporede i pasulj kuva. Stavite pasulj u veliki lonac.

Ne vodite računa o temperaturi vode

Stavite pasulj da se kuva u hladnu vodu pa ga nakon ključanja, procedite. Dolijte vruće vode i ostale sastojke i kuvajte.

Solite na početku kuvanja, umesto na kraju

Solite tek na kraju kako bi opna pasulja ostala mekana.Možete da dodate i malo sode bikarbone radi boljeg varenja. Izbegavajte da solite na samom početku kuvanja.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading