KROMPIRAČA SA KOBASICAMA Jelo puno iznenađenja, a košta samo 400 din, ukućani će tražiti još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Izdašan ručak koji će vas držati dugo sitim.

krompirača sa kobasicama
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 300 g kobasica
  • 150 g pirinča (1 šolja)
  • 1 kašika suvog pirinča
  • 1 kašika brašna
  • 500 m l vode
  • 500 ml ulja

Priprema

Očistite i isecite crni luk na tanke kriške. Rasporedite ga po dnu tepsije. Isto uradite i sa krompirom, pa jednu polovinu stavite preko luka. Preko krompira sipajte pirinač, a preko njega kobasice isečene na kolutove. Preko kobasica stavite ostatak krompira. Razmutite vodu i ulje, pa prelijte preko krompira u tepsiji. Sve treba da pliva, ali ne brinite, pirinač će upiti svu vodu. Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta, skinite foliju pa zapecite još 15 minuta.

Komentari (0)

Loading