HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.

hleb sa čia semenkama
Shutterstock

 

Potrebno je

  • 400 g integralnog brašna
  • 150 g speltinog brašna
  • 100 g heljdinog brašna
  • 2 kašike ulja
  • 600 ml vode
  • 1 kašika čia semena
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena
  • po 2 kašike semenki suncokreta
  • 1 kašika soli

Dodatno

  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema

U jednu posudu stavite integralno, speltino i heljdino brašno, dodajte so, čia semenke, semenke susama ulje i 500 ml vode. Mesite smesu varjačom, treba da bude žitka. Ispašće tečnija zbog želatinatosti čia semenki koje upijaju vodu. Ostavite smesu u frižideru par sati pa pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni. Hleb je pečen kada se bude odvajao od papira, izvadite ga iz rerne, sklonite papir i ostavite da se ohladi. Secite ohlađen hleb i služite. 

 

 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading