HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro
Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.

Možda vas zanima:

DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Dodajte prilog po želji.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
Potrebno je
- 400 g integralnog brašna
- 150 g speltinog brašna
- 100 g heljdinog brašna
- 2 kašike ulja
- 600 ml vode
- 1 kašika čia semena
- 2 kašike mlevenog lanenog semena
- po 2 kašike semenki suncokreta
- 1 kašika soli
Dodatno
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika limunovog soka
Priprema
U jednu posudu stavite integralno, speltino i heljdino brašno, dodajte so, čia semenke, semenke susama ulje i 500 ml vode. Mesite smesu varjačom, treba da bude žitka. Ispašće tečnija zbog želatinatosti čia semenki koje upijaju vodu. Ostavite smesu u frižideru par sati pa pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni. Hleb je pečen kada se bude odvajao od papira, izvadite ga iz rerne, sklonite papir i ostavite da se ohladi. Secite ohlađen hleb i služite.

Japanac doživeo da ga idol Modrić hvata za vrat

ČITANJE MISLI JE SADA MOGUĆE! Naučnici ostavili svet bez daha (VIDEO)
MANDATAR ZA NOVU VLADU BIĆE IZNENAĐENJE! Vučević otkrio detalje budućeg kabineta: Biće velikih promena!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Sprečen teroristički napad u Lavovu: Ruski agenti uhapšeni sa eksplozivom

RUŠE DRŽAVU OD KOJE SU ZARADILI MILONE (VIDEO)

DALjE RUKE OD OVOG PROIZVODA: Popularni gel za tuširanje pao na ispitu

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.
Komentari (0)