HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro
Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je
- 400 g integralnog brašna
- 150 g speltinog brašna
- 100 g heljdinog brašna
- 2 kašike ulja
- 600 ml vode
- 1 kašika čia semena
- 2 kašike mlevenog lanenog semena
- po 2 kašike semenki suncokreta
- 1 kašika soli
Dodatno
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika limunovog soka
Priprema
U jednu posudu stavite integralno, speltino i heljdino brašno, dodajte so, čia semenke, semenke susama ulje i 500 ml vode. Mesite smesu varjačom, treba da bude žitka. Ispašće tečnija zbog želatinatosti čia semenki koje upijaju vodu. Ostavite smesu u frižideru par sati pa pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni. Hleb je pečen kada se bude odvajao od papira, izvadite ga iz rerne, sklonite papir i ostavite da se ohladi. Secite ohlađen hleb i služite.
Možda vas zanima:
HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
BRZI HLEB MEKAN KAO DUŠA Zagrejaće vam dušu i telo, a uspeće svima
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a pravi je raj za nepca.
NAAN HLEB Dolazi iz Indije, a hrskav i poseban, osvojiće vas od prvog zalogaja
Tradicionalni indijski hleb, jednostavan, ukusan i hrskav, peče se originalno u tandori rerni, ali podjednako može da bude ukusan i ako ga spremite u tiganju. Dodajte ga kao prilog nekom jelu ili konzumirajte samostalno, svakako je neodoljiv
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)