FRITULE NA ČAŠE HIT NA MREŽAMA Pojedu se za tren oka a prave se nikad lakše
Brze i jednostavne krofnice fantastičnog ukusa.
Potrebno je
Mera čaše je 200 ml
• 2 jaja
• 1 čaša šećera
• 2 vanilin šećera
• korica od 1 limuna
• 2 čaše jogurta
• 2 kašičice ruma
• 4 čaše glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• prstohvat soli
• 500 ml ulja
Napomena: Od navedene količine dobićete oko 60 fritulica.
Priprema
U jednoj posudi pomešajte jaja i šećer sa koricom od limuna i vanilinim šećerima. Dodajte jogurte i rum. Onda umešajte i brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite smesu da nema grudvica. Jednom kašičicom namočenom u ulje vadite deo po deo smese a drugom je prebacite na ulje. Zagrejte ulje pa pržite fritule na laganijoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)