FRITULE NA ČAŠE HIT NA MREŽAMA Pojedu se za tren oka a prave se nikad lakše
Brze i jednostavne krofnice fantastičnog ukusa.
Potrebno je
Mera čaše je 200 ml
• 2 jaja
• 1 čaša šećera
• 2 vanilin šećera
• korica od 1 limuna
• 2 čaše jogurta
• 2 kašičice ruma
• 4 čaše glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• prstohvat soli
• 500 ml ulja
Napomena: Od navedene količine dobićete oko 60 fritulica.
Priprema
U jednoj posudi pomešajte jaja i šećer sa koricom od limuna i vanilinim šećerima. Dodajte jogurte i rum. Onda umešajte i brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite smesu da nema grudvica. Jednom kašičicom namočenom u ulje vadite deo po deo smese a drugom je prebacite na ulje. Zagrejte ulje pa pržite fritule na laganijoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)