DA LI DA KORISTITE OŠTRO ILI GLATKO BRAŠNO ZA PRIPREMU JELA? Evo kako da znate
Mnoge domaćice su se nekada našle u ovoj nedoumici. Pročitajte i saznajte kada se koristi koje brašno ili primenite sledeći trik. Uz njega će vam provereno biti savršeno jelo.
Oštro ili glatko brašno?
Postoje minimalne razlike između ove dve vrste brašna, koje ipak mogu dosta da utiču na jelo koje pravite, i njegov ukus. Oštro brašno je grublje strukture jer nije temeljno samleveno, dok je glatko brašno finije mleveno. Ako niste sigurni stavite pola oštrog a pola glatkog brašna. Sa tom merom će sigurno da uspe svaki recept.
Kada da koristite oštro brašno:
- kada pravite njoke
- kada pravite kolače od dizanog testa, njoke,
- kada pohujete
- za princes krofne
- za eklere
- za zgrušnjavanje jela
- za palačinke
Kada da koristite glatko brašno:
- kada mesite hleb
- za sve vrste peciva
- kada pravite krofne
- za mafine
- za pripremu testenine
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)