DA LI DA KORISTITE OŠTRO ILI GLATKO BRAŠNO ZA PRIPREMU JELA? Evo kako da znate
Mnoge domaćice su se nekada našle u ovoj nedoumici. Pročitajte i saznajte kada se koristi koje brašno ili primenite sledeći trik. Uz njega će vam provereno biti savršeno jelo.
Oštro ili glatko brašno?
Postoje minimalne razlike između ove dve vrste brašna, koje ipak mogu dosta da utiču na jelo koje pravite, i njegov ukus. Oštro brašno je grublje strukture jer nije temeljno samleveno, dok je glatko brašno finije mleveno. Ako niste sigurni stavite pola oštrog a pola glatkog brašna. Sa tom merom će sigurno da uspe svaki recept.
Kada da koristite oštro brašno:
- kada pravite njoke
- kada pravite kolače od dizanog testa, njoke,
- kada pohujete
- za princes krofne
- za eklere
- za zgrušnjavanje jela
- za palačinke
Kada da koristite glatko brašno:
- kada mesite hleb
- za sve vrste peciva
- kada pravite krofne
- za mafine
- za pripremu testenine
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)