TEMPURA Japanski specijalitet koji ćete obožavati, drugačije od svega što ste probali
Oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- ledena kisela voda
- povrće po izboru
Priprema:
Brašno pomešajte sa ledenom kiselom vodom pa sjedinite dobro, da bude gušće nego pavlaka, ali ostavite grudvice od brašna. Isecite povrće po želji, pa umočite u smesu. Protresite malo da uklonite višak. Pržite na dosta vrućeg ulja u dubokom tiganju dok ne dobiju zlatnu boju. Višak masnoće ocedite na ubrusu. Služite vruće jer kada se prohladi bude gnjecava.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)