TEMPURA Japanski specijalitet koji ćete obožavati, drugačije od svega što ste probali
Oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- ledena kisela voda
- povrće po izboru
Priprema:
Brašno pomešajte sa ledenom kiselom vodom pa sjedinite dobro, da bude gušće nego pavlaka, ali ostavite grudvice od brašna. Isecite povrće po želji, pa umočite u smesu. Protresite malo da uklonite višak. Pržite na dosta vrućeg ulja u dubokom tiganju dok ne dobiju zlatnu boju. Višak masnoće ocedite na ubrusu. Služite vruće jer kada se prohladi bude gnjecava.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)