MINI FOKAČA Od samo 3 sastojka a gotova za 5 minuta, ne dosadi ni posle 1000 puta
Napravite ove mini italijanske pogačiće i ukućani će stajati u redu za još. Recept za samodizajuće brašno imate u prethodnom tekstu.
Potrebno je
- 125 g samodizajućeg brašna
- 150 ml grčkog jogurta
- maslinovo ulje
- ruzmarin
Priprema
Pomešajte jogurt i brašno pa dobro promešajte. Vadite testo kašičicom pa ga stavljajte u kalup za mafine, obložen uljem. Testom pokrijte dno kalupa pa nauljenim prstima napravite rupe u testu. Naređajte sveži ružmarin. Mini fokaču pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite uz prilog po želji! Prijatno!
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)