FRANCUSKA SALATA Neponovljivog ukusa koji se voli i pamti, kao osmišljena za uživanje

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Oduševiće vas na prvi zalogaj.

francuska salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g smrznutog graška
  • 400 g šargarepe
  • 400 g kuvanog krompira
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 400 g majoneza
  • 100 g kisele pavlake
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika senfa
  • so
  • biber

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci pa pustite da se dobro ohladi. Ogulite ga i narežite na male kockice. Operite i ogulite šargarepu pa je narežite na kockice. Kuvajte je 10 minuta u ključaloj vodi pa dodajte i smrznuti grašak. Kuvajte, sve dok grašak ne omekša. Procedite i pustite da se malo ohladi. Narežite krastavčiće na kockice i kolutiće. Lagano  pomešajte krompir, grašak, šargarepu i krastavce, a zatim dodajte majonez, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok. Preručite u plastičnu posudu, poklopite i držite u frižideru. 

Komentari (0)

Loading