FRANCUSKA SALATA Neponovljivog ukusa koji se voli i pamti, kao osmišljena za uživanje

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Oduševiće vas na prvi zalogaj.

francuska salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g smrznutog graška
  • 400 g šargarepe
  • 400 g kuvanog krompira
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 400 g majoneza
  • 100 g kisele pavlake
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika senfa
  • so
  • biber

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci pa pustite da se dobro ohladi. Ogulite ga i narežite na male kockice. Operite i ogulite šargarepu pa je narežite na kockice. Kuvajte je 10 minuta u ključaloj vodi pa dodajte i smrznuti grašak. Kuvajte, sve dok grašak ne omekša. Procedite i pustite da se malo ohladi. Narežite krastavčiće na kockice i kolutiće. Lagano  pomešajte krompir, grašak, šargarepu i krastavce, a zatim dodajte majonez, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok. Preručite u plastičnu posudu, poklopite i držite u frižideru. 

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading