FRANCUSKA SALATA Neponovljivog ukusa koji se voli i pamti, kao osmišljena za uživanje
Oduševiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 400 g smrznutog graška
- 400 g šargarepe
- 400 g kuvanog krompira
- 200 g kiselih krastavaca
- 400 g majoneza
- 100 g kisele pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika senfa
- so
- biber
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci pa pustite da se dobro ohladi. Ogulite ga i narežite na male kockice. Operite i ogulite šargarepu pa je narežite na kockice. Kuvajte je 10 minuta u ključaloj vodi pa dodajte i smrznuti grašak. Kuvajte, sve dok grašak ne omekša. Procedite i pustite da se malo ohladi. Narežite krastavčiće na kockice i kolutiće. Lagano pomešajte krompir, grašak, šargarepu i krastavce, a zatim dodajte majonez, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok. Preručite u plastičnu posudu, poklopite i držite u frižideru.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)