GRAŠAK SA PILETINOM Sočno jelo "na kašiku" neponovljivog ukusa koji se voli i pamti
Savršen spoj mesa i povrća zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- oko 550 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 450 g smrznutog graška
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- mešavina začina
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica mlevene, crvene paprike
Priprema:
Sitno seckan luk i šargarepu propržite na maslinovom ulju, pa dodajte piletinu isečenu na kockice. Propržite kratko, pa začinite po ukusu, pa prelijte vodom. Kuvajte 15-20 minuta, pa dodajte grašak. Nalijte još malo vode, začina, pa kuvajte još 15 minuta. Sjedinite gustin, mlevenu papriku i malo vode. Umutite da nema grudica, pa sipajte u šerpu. Krčkajte još 10 minuta na tihoj vatri pa servirajte i služite.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)