GRAŠAK SA PILETINOM Sočno jelo "na kašiku" neponovljivog ukusa koji se voli i pamti
Savršen spoj mesa i povrća zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- oko 550 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 450 g smrznutog graška
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- mešavina začina
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica mlevene, crvene paprike
Priprema:
Sitno seckan luk i šargarepu propržite na maslinovom ulju, pa dodajte piletinu isečenu na kockice. Propržite kratko, pa začinite po ukusu, pa prelijte vodom. Kuvajte 15-20 minuta, pa dodajte grašak. Nalijte još malo vode, začina, pa kuvajte još 15 minuta. Sjedinite gustin, mlevenu papriku i malo vode. Umutite da nema grudica, pa sipajte u šerpu. Krčkajte još 10 minuta na tihoj vatri pa servirajte i služite.
Možda vas zanima:
GRAŠAK SA PILETINOM PO RECEPTU ZA POČETNIKE Ručak koji će obožavati svi ukućani
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)