BANANA POSLASTICA Magija u svakom zalogaju, a ukućani će stajati u redu za još
Zasladiće vas i osvežiti.
Potrebno je
Za koru:
- 400 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 2 jajeta
- 175 g šećera
- 125 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 500 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 200 g lešnik krema
- 100 g putera, sobne temperature
- 2 banane
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte kalup obložen providnom folijom. Obložite i ivice. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i brašno. Lepo sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa dodajte puter i nutelu i umutite. Sipajte preko piškota polovinu fila, pa poređajte na vrh kolutove banane. Sipajte ostatak fila, pa poređajte još jedan red piškota. Stavite u frižider na dva sata.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
POTPUNO PRIRODNI DETERDŽENT SA ULJIMA NARANDŽE Posuđe će mirisati na proleće i svežinu
Uštedećete novac, a dobićete potpuno bezbedan deterdžent.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
OFARBAJTE JAJA NA OVAJ NAČIN I DOBIĆETE NAJLEPŠU LILA BOJU Potpuno je prirodno a ispadnu neverovatna
Tradicionalni način farbanja cveklom potpuno je prirodan, a daje prelepu lila boju.
Komentari (0)