BANANA POSLASTICA Magija u svakom zalogaju, a ukućani će stajati u redu za još
Zasladiće vas i osvežiti.
Potrebno je
Za koru:
- 400 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 2 jajeta
- 175 g šećera
- 125 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 500 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 200 g lešnik krema
- 100 g putera, sobne temperature
- 2 banane
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte kalup obložen providnom folijom. Obložite i ivice. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i brašno. Lepo sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa dodajte puter i nutelu i umutite. Sipajte preko piškota polovinu fila, pa poređajte na vrh kolutove banane. Sipajte ostatak fila, pa poređajte još jedan red piškota. Stavite u frižider na dva sata.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)