BANANA POSLASTICA Magija u svakom zalogaju, a ukućani će stajati u redu za još
Zasladiće vas i osvežiti.
Potrebno je
Za koru:
- 400 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 2 jajeta
- 175 g šećera
- 125 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 500 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 200 g lešnik krema
- 100 g putera, sobne temperature
- 2 banane
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte kalup obložen providnom folijom. Obložite i ivice. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i brašno. Lepo sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa dodajte puter i nutelu i umutite. Sipajte preko piškota polovinu fila, pa poređajte na vrh kolutove banane. Sipajte ostatak fila, pa poređajte još jedan red piškota. Stavite u frižider na dva sata.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)