SVINJSKI VRAT SA JABUKAMA Oduševiće i one izbirljive, ko bi se setio a super je kombinacija
Uživajte u rapsodiji mesa i slatko kiselkastog ukusa, ovako nešto do sada niste probali.
Potrebno je
- 700 g svinjskog vrata (šnicle)
- 2 jabuke
- 1 crni luk
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 dl belog vina
- 2 kašike maslaca
- 1 kašika smeđeg šećera
- so, biber, majčina dušica
Priprema:
Premažite šnicle biberom i majčinom dušicom i ostavite ih da stoje na sobnoj temperaturi bar 15 minuta. Ugrejte maslinovo ulje, pa pržite šnicle sa obe strane po 2-3 minuta. Izvadite meso, pa u tiganj stavite puter i vino. Kada se istopi, dodajte luk naseckan na tanka rebarca i prstohvat soli. Sipajte šećer, promešajte pa stavite i kriške jabuka. Sipajte 1 šolju vode i ostavite jabuke da omekšaju.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Komentari (0)