SVINJSKI VRAT SA JABUKAMA Oduševiće i one izbirljive, ko bi se setio a super je kombinacija
Uživajte u rapsodiji mesa i slatko kiselkastog ukusa, ovako nešto do sada niste probali.
Potrebno je
- 700 g svinjskog vrata (šnicle)
- 2 jabuke
- 1 crni luk
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 dl belog vina
- 2 kašike maslaca
- 1 kašika smeđeg šećera
- so, biber, majčina dušica
Priprema:
Premažite šnicle biberom i majčinom dušicom i ostavite ih da stoje na sobnoj temperaturi bar 15 minuta. Ugrejte maslinovo ulje, pa pržite šnicle sa obe strane po 2-3 minuta. Izvadite meso, pa u tiganj stavite puter i vino. Kada se istopi, dodajte luk naseckan na tanka rebarca i prstohvat soli. Sipajte šećer, promešajte pa stavite i kriške jabuka. Sipajte 1 šolju vode i ostavite jabuke da omekšaju.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)