PRALINE Pogodne za svaku priliku, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 4 kašike ulja
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g mlevenog keksa
Priprema:
Rastopite ulje i čokoladu na pari (posebno belu, a posebno crnu čokoladu). Dno i stranice kalupa premažite čokoladom, pa stavite u frižider da se stegne. Slatku pavlaku dobro umutite mikserom pa dodajte mlevene lešnike i mleveni keks. Zatim punite kalupe filom dopola, pa prelijte rastopljenom čokoladom. Pustite da se praline dobro prohlade pa ih vadite iz kalupa.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNE PRALINE Slatke i neodoljive, a višnje im daju posebnu draž
Uspeće svima, potrebno je samo 3 sastojka, a osvajaju ukusom.
PRALINE Savršeno posluženje za slavsku trpezu, prave se brzo a nestaće sa stola odmah
Neodoljive i ukusne, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)