PRALINE Pogodne za svaku priliku, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 4 kašike ulja
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g mlevenog keksa
Priprema:
Rastopite ulje i čokoladu na pari (posebno belu, a posebno crnu čokoladu). Dno i stranice kalupa premažite čokoladom, pa stavite u frižider da se stegne. Slatku pavlaku dobro umutite mikserom pa dodajte mlevene lešnike i mleveni keks. Zatim punite kalupe filom dopola, pa prelijte rastopljenom čokoladom. Pustite da se praline dobro prohlade pa ih vadite iz kalupa.
Možda vas zanima:
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
ČOKOLADNI TART GOTOV ZA 5 MINUTA Po receptu pevačice Lene Kovačević
Džez pevačica, tekstopisac i kompozitorka već godinama gradi svoju karijeru veličanstvenim glasom i karijerom bez skandala. Gledali smo je i na Pesmi za Evroviziju, sa numerom „Zovi me Lena“, koju je posvetila preminuloj majci. Lena kaže da voli da provodi vreme u kuhinji, pripremajući omiljena jela svojim najmilijima. Takav je i ovaj brzi čokoladni tart, koji se napravi začas, a nestaje sa stola odmah.
ČOKOLADNE PRALINE Slatke i neodoljive, a višnje im daju posebnu draž
Uspeće svima, potrebno je samo 3 sastojka, a osvajaju ukusom.
PRALINE Savršeno posluženje za slavsku trpezu, prave se brzo a nestaće sa stola odmah
Neodoljive i ukusne, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)