PRALINE Pogodne za svaku priliku, a ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.

praline
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 4 kašike ulja
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g mlevenih lešnika 
  • 100 g mlevenog keksa

Priprema:
Rastopite ulje i čokoladu na pari (posebno belu, a posebno crnu čokoladu). Dno i stranice kalupa premažite čokoladom, pa stavite u frižider da se stegne. Slatku pavlaku dobro umutite mikserom pa dodajte mlevene lešnike i mleveni keks. Zatim punite kalupe filom dopola, pa prelijte rastopljenom čokoladom. Pustite da se praline dobro prohlade pa ih vadite iz kalupa.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading