LOVAČKE ŠNICLE SA PIRE KROMPIROM Prave se brzo a govore 5 jezika

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočan i neodoljiv ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

lovačke šnicle sa krompir pireom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g telećih šnicli 
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike ulja za prženje
  • 2 čena sitno seckanog belog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so
  • biber
  • peršun
  • 500 ml vode
  • 500 g krompira
  • 50 g putera
  • 50 ml mleka

Priprema:
Isecite meso na deblje šnicle pa ih izlupajte tučkom. Propržite kratko na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicla a u toj masnoći izdinstajte beli luk, ali vodite računa da ne izgori. Nakon što luk promeni boju, dodajte brašno i začine, uz neprestano mešanje. Nalijte vodu i mešajte varjačom, dok se smesa ne sjedini. Kad sos proključa, vratite meso u šerpu. Pustite da se šnicle krčkaju oko sat vremena, ali viljuškom povremeno proveravajte da li je meso omekšalo. Krompir oljuštite, operite i skuvajte. Vruć kuvan krompir izgnječite viljuškom pa mu dodajte puter i malo mleka. Mešajte sve dok ne dobijete pire. Po potrebi, posolite.

 

Komentari (0)

Loading