LOVAČKE ŠNICLE SA PIRE KROMPIROM Prave se brzo a govore 5 jezika
Sočan i neodoljiv ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g telećih šnicli
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja za prženje
- 2 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
- peršun
- 500 ml vode
- 500 g krompira
- 50 g putera
- 50 ml mleka
Priprema:
Isecite meso na deblje šnicle pa ih izlupajte tučkom. Propržite kratko na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicla a u toj masnoći izdinstajte beli luk, ali vodite računa da ne izgori. Nakon što luk promeni boju, dodajte brašno i začine, uz neprestano mešanje. Nalijte vodu i mešajte varjačom, dok se smesa ne sjedini. Kad sos proključa, vratite meso u šerpu. Pustite da se šnicle krčkaju oko sat vremena, ali viljuškom povremeno proveravajte da li je meso omekšalo. Krompir oljuštite, operite i skuvajte. Vruć kuvan krompir izgnječite viljuškom pa mu dodajte puter i malo mleka. Mešajte sve dok ne dobijete pire. Po potrebi, posolite.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
Komentari (0)