LOVAČKE ŠNICLE SA PIRE KROMPIROM Prave se brzo a govore 5 jezika
Sočan i neodoljiv ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g telećih šnicli
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja za prženje
- 2 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
- peršun
- 500 ml vode
- 500 g krompira
- 50 g putera
- 50 ml mleka
Priprema:
Isecite meso na deblje šnicle pa ih izlupajte tučkom. Propržite kratko na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicla a u toj masnoći izdinstajte beli luk, ali vodite računa da ne izgori. Nakon što luk promeni boju, dodajte brašno i začine, uz neprestano mešanje. Nalijte vodu i mešajte varjačom, dok se smesa ne sjedini. Kad sos proključa, vratite meso u šerpu. Pustite da se šnicle krčkaju oko sat vremena, ali viljuškom povremeno proveravajte da li je meso omekšalo. Krompir oljuštite, operite i skuvajte. Vruć kuvan krompir izgnječite viljuškom pa mu dodajte puter i malo mleka. Mešajte sve dok ne dobijete pire. Po potrebi, posolite.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
ZAPEČENE MAKARONE SA PAVLAKOM I SIROM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
Komentari (0)