POSNE TUNA ŠTRUDLE Za pravo gurmansko zadovoljstvo , sočne i slasne a mekane kao duša

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Drugačije posne štrudle voleće i oni koji mrse.

tuna štrudle
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 250 ml tople vode
  • 1 kašika šećera u kristalu
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice pune soli
  • 550 g belog brašna
  • 1.5 dl ulja

Za fil:

  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 ceo praziluk
  • 2 ravne kašike slanog začina

Za premazivanje:

  • 3 kašike posnog majoneza
  • 100 g sirovog susama 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu i šećer pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. Nadošlom kvascu dodajte ulje i so, pa postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesite testo. Od navedene količine dobićete 2 štrudle. Podelite testo na 2 dela pa pustite 30 minuta da naraste. Za to vreme, pravite fil. Propržite sitno seckan praziluk sa malo bibera, pa dodajte tunjevinu i so. Testo razvaljajte oklagijom pa polovinom fila nafilujte štrudlu. Ponovite postupak još jednom. Štrudle naređajte u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite posnim majonezom. Pospite susamom. Pecite štrudle 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)

Loading