POSNE TUNA ŠTRUDLE Za pravo gurmansko zadovoljstvo , sočne i slasne a mekane kao duša
Drugačije posne štrudle voleće i oni koji mrse.
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml tople vode
- 1 kašika šećera u kristalu
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice pune soli
- 550 g belog brašna
- 1.5 dl ulja
Za fil:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 ceo praziluk
- 2 ravne kašike slanog začina
Za premazivanje:
- 3 kašike posnog majoneza
- 100 g sirovog susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu i šećer pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. Nadošlom kvascu dodajte ulje i so, pa postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesite testo. Od navedene količine dobićete 2 štrudle. Podelite testo na 2 dela pa pustite 30 minuta da naraste. Za to vreme, pravite fil. Propržite sitno seckan praziluk sa malo bibera, pa dodajte tunjevinu i so. Testo razvaljajte oklagijom pa polovinom fila nafilujte štrudlu. Ponovite postupak još jednom. Štrudle naređajte u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite posnim majonezom. Pospite susamom. Pecite štrudle 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Komentari (0)