POSNE TUNA ŠTRUDLE Za pravo gurmansko zadovoljstvo , sočne i slasne a mekane kao duša
Drugačije posne štrudle voleće i oni koji mrse.
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml tople vode
- 1 kašika šećera u kristalu
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice pune soli
- 550 g belog brašna
- 1.5 dl ulja
Za fil:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 ceo praziluk
- 2 ravne kašike slanog začina
Za premazivanje:
- 3 kašike posnog majoneza
- 100 g sirovog susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu i šećer pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. Nadošlom kvascu dodajte ulje i so, pa postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesite testo. Od navedene količine dobićete 2 štrudle. Podelite testo na 2 dela pa pustite 30 minuta da naraste. Za to vreme, pravite fil. Propržite sitno seckan praziluk sa malo bibera, pa dodajte tunjevinu i so. Testo razvaljajte oklagijom pa polovinom fila nafilujte štrudlu. Ponovite postupak još jednom. Štrudle naređajte u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite posnim majonezom. Pospite susamom. Pecite štrudle 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)