KOJE VRSTE PAVLAKE POSTOJE? Kisela ili slatka, nije isto koju ćete da koristite
Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..
1. Pavlaka za kuvanje
Najčešće se koristi za pripremu slanih jela (piletina sa pavlakom i sl). Nezaslađena je pa ako dodate šećer u nju, možete da je koristite i za pripremu slatkiša.
2. Umućena pavlaka
Umućena pavlaka je izuzetno ukusna, ima visok sadržaj masnoća (preko 30 %), i najčešće se koristi za ukrase i nadeve. Dobija se tako što pavlaci dodate šećer pa mutite mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Uglavnom se prodaje u obliku spreja, a možete i sami da je napravite.
3. Kisela pavlaka
Kisela pavlaka po ukusu slična kiselom mleku, pogodna je za pripremu slanih i slatkih jela.
4. Slatka pavlaka
Ako je umutite mikserom dobićete umućenu pavlaku. Zbog slatkog ukusa, savršena za torte, kremove, kolače.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)