KOJE VRSTE PAVLAKE POSTOJE? Kisela ili slatka, nije isto koju ćete da koristite
Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..
1. Pavlaka za kuvanje
Najčešće se koristi za pripremu slanih jela (piletina sa pavlakom i sl). Nezaslađena je pa ako dodate šećer u nju, možete da je koristite i za pripremu slatkiša.
2. Umućena pavlaka
Umućena pavlaka je izuzetno ukusna, ima visok sadržaj masnoća (preko 30 %), i najčešće se koristi za ukrase i nadeve. Dobija se tako što pavlaci dodate šećer pa mutite mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Uglavnom se prodaje u obliku spreja, a možete i sami da je napravite.
3. Kisela pavlaka
Kisela pavlaka po ukusu slična kiselom mleku, pogodna je za pripremu slanih i slatkih jela.
4. Slatka pavlaka
Ako je umutite mikserom dobićete umućenu pavlaku. Zbog slatkog ukusa, savršena za torte, kremove, kolače.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)