KOJE VRSTE PAVLAKE POSTOJE? Kisela ili slatka, nije isto koju ćete da koristite

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..

pavlaka
Shutterstock

1. Pavlaka za kuvanje

Najčešće se koristi za pripremu slanih jela (piletina sa pavlakom i sl). Nezaslađena je pa ako dodate šećer u nju, možete da je koristite i za pripremu slatkiša.

2. Umućena pavlaka

Umućena pavlaka je izuzetno ukusna, ima visok sadržaj masnoća (preko 30 %), i najčešće se koristi za ukrase i nadeve. Dobija se tako što pavlaci dodate šećer pa mutite mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Uglavnom se prodaje u obliku spreja, a možete i sami da je napravite. 

3. Kisela pavlaka

Kisela pavlaka po ukusu slična kiselom mleku, pogodna je za pripremu slanih i slatkih jela.

4. Slatka pavlaka

Ako je umutite mikserom dobićete umućenu pavlaku. Zbog slatkog ukusa, savršena za torte, kremove, kolače. 

Komentari (0)

Loading