FENOMENALNI ČOKOLADNI TART Po jednostavnom receptu kuvarice Marte Stjuart

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako i brzo, i uspeće apsolutno svima.

čokoladni tart
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 kašike listića badema 
  • 6 kašika šećera
  • 1 1/4 šoljice brašna
  • ¼ kašičice soli
  • 6 kašika hladnog maslaca 
  • 350 g čokolade (50 % kakaa)
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile


Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U blender stavite bademe pa ih sitno izblendajte. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa tome dodajte mlevene bademe. Smesu dobro izmešajte. Hladni maslac narežite na listiće pa rukama umesite u smesu. U kalup izručite smesu, pa ravnomeno rasporedite. Pecite oko 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju, pa pustite da se skroz ohladi. Preko seckane čokolade prelijte zagrejanu pavlaku, pa mešajte da se otopi. Dodajte vanilu, pa dobro sve sjedinite. Preko prhkog testa prelijte ganaš pa stavite na sat vremena u frižider. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading