FENOMENALNI ČOKOLADNI TART Po jednostavnom receptu kuvarice Marte Stjuart
Pravi se lako i brzo, i uspeće apsolutno svima.
Potrebno je
- 3 kašike listića badema
- 6 kašika šećera
- 1 1/4 šoljice brašna
- ¼ kašičice soli
- 6 kašika hladnog maslaca
- 350 g čokolade (50 % kakaa)
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U blender stavite bademe pa ih sitno izblendajte. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa tome dodajte mlevene bademe. Smesu dobro izmešajte. Hladni maslac narežite na listiće pa rukama umesite u smesu. U kalup izručite smesu, pa ravnomeno rasporedite. Pecite oko 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju, pa pustite da se skroz ohladi. Preko seckane čokolade prelijte zagrejanu pavlaku, pa mešajte da se otopi. Dodajte vanilu, pa dobro sve sjedinite. Preko prhkog testa prelijte ganaš pa stavite na sat vremena u frižider. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ SA SLATKOM PAVLAKOM Kremasti desert koji se topi u ustima, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu
Neodoljivo kremast, popraviće vam dan u trenu.
OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
BRZE ČOKOLADNE KOCKE S ORASIMA Treba vam samo 3 sastojka, a svi će vam tražiti recept
Ako volite čokoladu, ovaj kolač ćete obožavati.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)