FENOMENALNI ČOKOLADNI TART Po jednostavnom receptu kuvarice Marte Stjuart
Pravi se lako i brzo, i uspeće apsolutno svima.
Potrebno je
- 3 kašike listića badema
- 6 kašika šećera
- 1 1/4 šoljice brašna
- ¼ kašičice soli
- 6 kašika hladnog maslaca
- 350 g čokolade (50 % kakaa)
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U blender stavite bademe pa ih sitno izblendajte. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa tome dodajte mlevene bademe. Smesu dobro izmešajte. Hladni maslac narežite na listiće pa rukama umesite u smesu. U kalup izručite smesu, pa ravnomeno rasporedite. Pecite oko 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju, pa pustite da se skroz ohladi. Preko seckane čokolade prelijte zagrejanu pavlaku, pa mešajte da se otopi. Dodajte vanilu, pa dobro sve sjedinite. Preko prhkog testa prelijte ganaš pa stavite na sat vremena u frižider. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠANO DUŠO TERA VODU NA USTA Kolač šaljivog imena i savršenog ukusa
Savršen spoj lešnika i čokolade.
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAJONEZOM Totalno nespojivo, ali ukus je bogovski
Kremast i sočan, svi će vam tražiti recept.
ČOKOLADNI KOLAČ SA SMOKVAMA Pravi se maltene sam, a polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)