FENOMENALNI ČOKOLADNI TART Po jednostavnom receptu kuvarice Marte Stjuart

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako i brzo, i uspeće apsolutno svima.

čokoladni tart
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 kašike listića badema 
  • 6 kašika šećera
  • 1 1/4 šoljice brašna
  • ¼ kašičice soli
  • 6 kašika hladnog maslaca 
  • 350 g čokolade (50 % kakaa)
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile


Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U blender stavite bademe pa ih sitno izblendajte. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa tome dodajte mlevene bademe. Smesu dobro izmešajte. Hladni maslac narežite na listiće pa rukama umesite u smesu. U kalup izručite smesu, pa ravnomeno rasporedite. Pecite oko 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju, pa pustite da se skroz ohladi. Preko seckane čokolade prelijte zagrejanu pavlaku, pa mešajte da se otopi. Dodajte vanilu, pa dobro sve sjedinite. Preko prhkog testa prelijte ganaš pa stavite na sat vremena u frižider. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading