ŠPANSKI OMLET Slasan doručak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, za najbolji početak dana

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičan omlet, ovaj ćete da obožavate.

španski omlet
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica luka
  • 500 g mladih krompirića
  • jaja
  • ulje, so, biber, začini po želji

Priprema:
Krompir oljuštite, pa ga naseckajte na kockice. Luk isecite na tanke tračice. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče. Umutite jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja) i sve zajedno promešajte. Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i s druge strane. Kajgana je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gorepomenut način, kako ne bi izgubila formu. Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading