ŠPANSKI OMLET Slasan doručak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, za najbolji početak dana
Ako volite klasičan omlet, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 glavica luka
- 500 g mladih krompirića
- jaja
- ulje, so, biber, začini po želji
Priprema:
Krompir oljuštite, pa ga naseckajte na kockice. Luk isecite na tanke tračice. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče. Umutite jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja) i sve zajedno promešajte. Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i s druge strane. Kajgana je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gorepomenut način, kako ne bi izgubila formu. Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu.
Možda vas zanima:
ŠPANSKI OMLET Jeftino jelo brze pripreme koje nećete moći da prestanete da jedete
U sočnom spoju sa krompirom, prste da poližete.
ŠPANSKI OMLET BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju kajgane i krompira, pravićete stalno
Omlet za gurmane i one izbirljive, prste da poližete.
HOLANDSKA KAJGANA ZA SAVRŠEN DORUČAK PUN PROTEINA Daće vam energiju za ceo dan
Bićete oduševljeni ukusom.
ŠPANSKI OMLET GREJE SRCE I STOMAK Treba vam samo 3 sastojka, a bolji sigurno niste jeli
Služite uz sir ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)