ŠPANSKI OMLET Slasan doručak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, za najbolji početak dana
Ako volite klasičan omlet, ovaj ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

OMLET OD KOPRIVE Aromatičan i drugačiji, a idealan za bilo koje doba dana
Ako volite klasičan omlet ovaj ćete da obožavate.

PROTEINSKI OMLET ZA DOBAR POČETAK DANA Sa ovsenim pahuljicama, a gotov začas
Ako volite klasičan omlet, ovaj ćete da obožavate. Držaće vas dugo sitim a zdrav je i pun proteina.

SAVRŠEN DORUČAK Španski omlet od jaja i krompira više liči na pitu, a mogu da jedu dve osobe
Jelo koje će vas zasititi na duže.

ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE Omlet koji će vam jutro učiniti lepšim
Prost je za pripremu.
- 1 glavica luka
- 500 g mladih krompirića
- jaja
- ulje, so, biber, začini po želji
Priprema:
Krompir oljuštite, pa ga naseckajte na kockice. Luk isecite na tanke tračice. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče. Umutite jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja) i sve zajedno promešajte. Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i s druge strane. Kajgana je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gorepomenut način, kako ne bi izgubila formu. Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

NEODOLJIVE LAZANJE SA POVRĆEM Slasno jelo po originalnom italijanskom receptu, bićete oduševljeni
Ukusne i sočne, pravi raj za nepca.

STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.

ĆUFTE U SOSU OD ŠAMPINJONA Sočni specijalitet za gurmane i one izbirljive
Služite uz pire ili testeninu.

BORANIJA NA VODI Sočna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Toliko je dobra da ćete sipati tanjir više.
Komentari (0)