ŠPANSKI OMLET Slasan doručak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, za najbolji početak dana
Ako volite klasičan omlet, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 glavica luka
- 500 g mladih krompirića
- jaja
- ulje, so, biber, začini po želji
Priprema:
Krompir oljuštite, pa ga naseckajte na kockice. Luk isecite na tanke tračice. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče. Umutite jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja) i sve zajedno promešajte. Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i s druge strane. Kajgana je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gorepomenut način, kako ne bi izgubila formu. Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu.
Možda vas zanima:
PROTEINSKI OMLET ZA DOBAR POČETAK DANA Sa ovsenim pahuljicama, a gotov začas
Ako volite klasičan omlet, ovaj ćete da obožavate. Držaće vas dugo sitim a zdrav je i pun proteina.
SAVRŠEN DORUČAK Španski omlet od jaja i krompira više liči na pitu, a mogu da jedu dve osobe
Jelo koje će vas zasititi na duže.
ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE Omlet koji će vam jutro učiniti lepšim
Prost je za pripremu.
EVO VAM IDEJE ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Brz, jeftin, a zasiti
Ne možete da omašite.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)