PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je
- 1 kg jagnjećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- nekoliko veza mladog luka
- 70 g brašna + 1 kašika
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Kratko propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte seckan crni i mleveni beli luk, pa promešajte. Dodajte seckani mladi luk, dolijte malo vode i poklopite. Tako dinstajte još 30 minuta. Obarite, ocedite i isecite spanać. U meso dodajte spanać, pa sipajte kašiku brašna i slatku začinsku papriku. Dobro promešajte i krčkajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji.
POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE RUM BOMBICE Sitni kolači savršeni za početak Božićnog posta,a tope se u ustima
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Komentari (0)