PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

kapama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • nekoliko veza mladog luka
  • 70 g brašna + 1 kašika  
  • 1 kg spanaća ili zelja
  • 1 kašičica slatke crvene paprike 

Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Kratko propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte seckan crni i mleveni beli luk, pa promešajte. Dodajte seckani mladi luk, dolijte malo vode i poklopite. Tako dinstajte još 30 minuta. Obarite, ocedite i isecite spanać. U meso dodajte spanać, pa sipajte kašiku brašna i slatku začinsku papriku. Dobro promešajte i krčkajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji. 

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading