PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 100 g neslanih pistaća
- 50 g šećera u prahu
- 200 g sirove marcipan smese
- 4 kašike likera od badema
- 20 g sitno seckanih pistaća za posipanje
Priprema:
Pistaće sameljite mašinom za orahe i izmešajte ih sa šećerom u prahu.
Marcipan isecite na krupnije komade. Dodajte mešavinu pistaća i liker.
Sastojke izmešajte viljuškom, a zatim ih rukama zamesite u kompaktnu masu. Od ove mase oblikujte kuglice vlažnim rukama. Po želji, kuglice možete da pospete sitno seckanim pistaćima i ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu
Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.
BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
TIRAMISU KUGLICE Super idu uz šoljicu kafe, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Mirišu na more, a naprave se brzinom svetlosti
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)