SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu

Fil:

  • 300 g sira
  • 1 jaje

Za mazanje kora

  • 120 ml ulja
  • 250 ml kisele vode

Priprema

Podmažite tepsiju uljem pa stavite dve kore da prelaze preko ruba. Poprskajte svaku koru smesom ulja i vode. Dodajte još dve kore, zgužvajte i poprskajte istom smesom. Namažite preko malo fila. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte burek sa smesom vode i ulja. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Secite prohlađen burek i služite uz jogurt ili kiselo mleko. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading