SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
![burek sa sirom](/data/images/2024-03-13/80449_shutterstock-2073932036_f.jpg?timestamp=1715551200)
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
Fil:
- 300 g sira
- 1 jaje
Za mazanje kora
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema
Podmažite tepsiju uljem pa stavite dve kore da prelaze preko ruba. Poprskajte svaku koru smesom ulja i vode. Dodajte još dve kore, zgužvajte i poprskajte istom smesom. Namažite preko malo fila. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte burek sa smesom vode i ulja. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Secite prohlađen burek i služite uz jogurt ili kiselo mleko. Bon appetit!
![bolonjeze sos](/data/images/2024-06-21/91639_bolonjeze-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![zapečene makarone sa sirom](/data/images/2024-06-21/91629_makarone-sa-sirom_f.jpg)
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo skupog ukusa koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
![spanakopita](/data/images/2024-06-21/91628_spanakopita_f.jpg)
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
![vanilice](/data/images/2024-06-21/91625_vanilice-1_f.jpg)
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)