SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.

Postavio ga je na Tik tok "The Dot pot", momak iz Srbije koji je za jako kratko vreme zahvaljujući svojim gurmanlucima, stekao stotine hiljada pratilaca.
Možda vas zanima:

PILEĆA SALATA Dijetalna i ukusna, a gotova začas, jedite koliko hoćete bez griže savesti
Lagana obrok salata za vrele dane.

PILEĆA SALATA Lagani obrok koji dugo drži sitim za vrele letnje dane
Slasna i osvežavajuća. za sve prilike.

ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.

PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM Brza, lagana užina ili ručak koji ćete da obožavate
Pravi se brzo i lako, može da se jede kao užina, ručak, predjelo. Zdrava je, ukusna a držaće vas dugo sitim.
On je napravio salatu, ni manje ni više nego od crnog pileta, koji je pravi raritet u Srbiji. Radi se o jednoj od najčudnijih rasa živine, gotskoj Ajam Cemani kokoški. Ptica crnog perja, poreklom iz Indonezije ima i crnu kožu, i kosti i unutrašnje organe. Krv joj nije crna, ali je veoma tamna. Za boju kokoške odgovorna je retka mutacija zbog koje proizvodi 10 puta više pigmenta melanina. A cena za pile je paprena. Pile staro mesec dana košta 253 evra, staro četiri meseca 459 evra, a staro sedam meseci, 919 evra.
Salata od crnog pileta
Potrebno je
- crno pile
- celer
- šargarepa
- paškanat
- biber u zrnu
- so
- luk
- praziluk
- jaja
- majonez
- sirće
- senf
- maslinovo ulje
Priprema
Pile ubacite u šerpu sa hladnom vodom pa dodajte luk, praziluk, paškanat, koren celera, šargarepu, biber u zrnu i so. Nalijte vodu, pa pustite da se kuva dva sata. Odvojite meso i kožu. Iseckajte meso na krupnije komade. Supu procedite, izvadite povrće, pa je ostavite još malo da se kuva, da bi se redukovala tečnost a ukus bio intenzivniji. Skuvajte jaja 5 minuta, da ostanu rovita. Kuvanim jajima dodajte sirće, malo ohlađene supe, pa sve izblendajte štapnim mikserom. Dodajte senf. Ostavite u frižideru. Dodajte na hladan tiganj maslinovo ulje, so, pileću kožu, poklopite je tegom, pa pecite dok ne postane reš i hrskava. Seckanom mesu dodajte smesu sa senfom, pomešajte i dekorišite seckanom kožom. Slasna pileća salata je gotova.
Za detalje pogledajte video u nastavku

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)