PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM Brza, lagana užina ili ručak koji ćete da obožavate
Pravi se brzo i lako, može da se jede kao užina, ručak, predjelo. Zdrava je, ukusna a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 200 g pilećeg belog mesa
- 200 g slanog pečenog kikirikija
- 200 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
- 200 g susama
Priprema
Skuvajte piletinu pa je isečite na kockice. Onda stavite kikiriki u najlon kesu, zavežite je pa izlupajte tučkom za meso. U jednu posudu sipajte susam pa ga na vatri, uz neprestano mešanje, ispecite dok ne dobije svetlo žutu boju. Zatim izmešajte kiselu pavlaku sa majonezom. U jednoj činiji izmešajte seckanu piletinu, kikiriki, susam, majonez, kiselu pavlaku i so, po ukusu. Kada se ohladi, salatu dobro promešajte još jednom i služite.
Možda vas zanima:
PILEĆA SALATA SA BORANIJOM ZA VRELE LETNJE DANE Lagana i zasitna, a po ukusu joj nema ravne
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
CEZAR SALATA KAO IZ RESTORANA Bićete siti satima, a svaki zalogaj je raj za nepca
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
NAJKREMASTIJA PILEĆA SALATA Savršena za fit liniju, a može da zameni obrok
Slasna i zasitna, bićete oduševljeni.
PILEĆA SALATA SA BRESKVAMA Lagana i osvežavajuća, a držaće vas dugo sitim
Breskve joj daju poseban šmek.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)