POSNI PREBRANAC BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Greje dušu i telu, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 700 g pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- mlevena začinska paprika
- tucana ljuta paprika
- so
- biber
- lovorov list
- mleven biber
- biber u zrnu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite dobro pasulj, pa nalijte vodu i dodajte 3 kašike ulja, lovorov list i biber u zrnu. Pustite pasulj da se kuva. Praziluk i crni luk propržite na ulju i dinstajte pola sata dok dobro ne omekša. Posolite, dodajte mlevenu začinsku i tucanu papriku. Stavite na dno pleha pasulj, pa preko luk. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite pasuljem pa sipajte odozgo malo ulja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Treba da ostane malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Nema nadimanja ni gasova, a nije soda bikarbona
Provereni trik koji rešava problem u trenu, a vi možete da uživate u omiljenom obroku.
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠEN PASULJ Dodajte ovo i zaboravite na naduvenost i gasove
Ako i vas muči nadimanje nakon pasulja primenite ovaj jednostavni trik.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
Komentari (0)