ORASNICE Starinski kolač od samo 4 sastojka iz bakine kuhinje
Za obične dane kada vam se jede nešto slatko ali i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 2 belanca
- 250 g šećera u prahu
- 300 g seckanih oraha
- 300 g mlevenih oraha
- 1/4 soka od jednog limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte šećer i mutite, sve dok ne dobijete gustu smesu. Umešajte mlevene orahe i limunov sok. Varjačom dobro promešajte da smesa postane kompaktna. Pleh obložite papirom za pečenje. Testo podelite na 50 kuglica, pa oblikujte valjak od svake. Valjajte u seckane orahe pa oblikujte potkovicu. Stavite u zagrejanu rernu, pa odmah smanjite temperaturu na 100 stepeni, i sušite orasnice 20 minuta.Ostavite da se prohlade i stegnu, pa ih izvadite iz pleha.
Možda vas zanima:
TURSKI KOH Mokri čokoladni kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Mekani čokoladni desert neodoljivog ukusa, za sva vremena i prilike.
BANANA ČIZKEJK Neodoljivi voćni desert ukusa koji govori 1000 jezika, za pravo uživanje
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.
ČOKOLADNI KOH Još bolji i slađi od originala, prste da poližete
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa.
KOKOS ČIZKEJK BOLJI OD KLASIČNOG Desert za pamćenje koji budi uspomene sa mora
Fenomenalan desert koji miriše na more.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)