ČOKOLADNA PICA Specijalitet italijanske kuhinje u savršenom hrskavo-slatkom spoju
Drugačija i fenomenalna, uzećete parče više.

Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 150 ml mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 100 g čokolade
- 50 g krema
- 1 šolja mleka
- po želji mlevenih oraha
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (za gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Prijatno!
Možda vas zanima:

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.

PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.

PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

NJOKE SA SLANINOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)