ROLAT PITA DRŽAĆE VAS DUGO SITIM A NIJE MASNA Savršen spoj testa sa mesom, za gurmane i one izbirljive
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
Za fil
- 500 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- ulje po potrebi
- začin
- 1 kasičica soli
- biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 kesica paška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju. Dodajte meso, pa posolite i pobiberite. Začinite. Gotovo meso ostavite sa strane. U jednu posudu stavite umućena jaja, pa dodajte jogurt, brašno, ulje, so i prašak za pecivo. Podelite kore za rolate-po 4 kore. Prvu koru premažite sa prelivom, pa ponovite postupak i za ostale, sem 4. Na nju nanesite fil od mesa. Uvijte u oblik rolata, od navedene količine dobićete četiri rolata. Zatim, svaku koru premažite prelivom, i pospite susamom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)