ROLAT PITA DRŽAĆE VAS DUGO SITIM A NIJE MASNA Savršen spoj testa sa mesom, za gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.

rolat pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu

Za fil

  • 500 g mlevenog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • ulje po potrebi
  • začin
  • 1 kasičica soli
  • biber

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 1 čaša od jogurta brašna
  • 1 kesica paška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju. Dodajte meso, pa posolite i pobiberite. Začinite. Gotovo meso ostavite sa strane. U jednu posudu stavite umućena jaja, pa dodajte jogurt, brašno, ulje, so i prašak za pecivo. Podelite kore za rolate-po 4 kore. Prvu koru premažite sa prelivom, pa ponovite postupak i za ostale, sem 4. Na nju nanesite fil od mesa. Uvijte u oblik rolata, od navedene količine dobićete četiri rolata. Zatim, svaku koru premažite prelivom, i pospite susamom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!

Komentari (0)

Loading