ROLAT PITA DRŽAĆE VAS DUGO SITIM A NIJE MASNA Savršen spoj testa sa mesom, za gurmane i one izbirljive
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
Za fil
- 500 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- ulje po potrebi
- začin
- 1 kasičica soli
- biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 kesica paška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju. Dodajte meso, pa posolite i pobiberite. Začinite. Gotovo meso ostavite sa strane. U jednu posudu stavite umućena jaja, pa dodajte jogurt, brašno, ulje, so i prašak za pecivo. Podelite kore za rolate-po 4 kore. Prvu koru premažite sa prelivom, pa ponovite postupak i za ostale, sem 4. Na nju nanesite fil od mesa. Uvijte u oblik rolata, od navedene količine dobićete četiri rolata. Zatim, svaku koru premažite prelivom, i pospite susamom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)