ČIZKEJK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, prste da poližete
Fenomenalni kolač na drugačiji način.

Potrebno je
Za koru:
- 200 g keksa
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1,5 kašičica cimeta
- 1,5 kašika braon šećera
- 50 g putera
Za mrvice od testa i jabuke:
- 150 g jabuka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g brašna
- 80 g braon šećera
- 70 g putera sobne temperature
Za čizkejk fil:
- 600 g krem sira
- 200 g šećera
- 150 g pavlake
- 1 kašika kukuruznog škroba
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 3 jajeta
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Stavite keks, braon šećer, cimet i oraščić u blender, pa dobro izblendajte. Dodajte otopljeni puter pa opet izblendajte. U pleh obložen papirom za pečenje preručite pripremljenu smesu, pa rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pustite da se prohladi. Jabuke isecite na kockice, pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa pokrijte providnom folijom. Zasebno pomešajte brašno, puter i braon šećer. Sjedinite rukama dok ne dobijete mrvice, pa pokrijte providnom folijom. Umutite kratko krem sir, dodajte šećer pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte pavlaku sa kukuruznim skrobom, da ne bude grudvica. Dodajte krem sir i vanilu, pa mikserom sjedinite. Onda postepeno dodajte jaja i mutite. Fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite. Preko toga sipajte smesu od jabuka pa mrvice od testa. Obložite pleh alu folijom, pa stavite u dublju tepsiju. Do pola sipajte vrelu vodu. Pecite čizkejk oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Lagano protresite pleh. Isključite rernu i malo otvorite vrata, a čizkejk ostavite unutra da se hladi nekih sat vremena. Izvadite ga iz rerne pa skinite alu foliju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi još sat vremena, pa stavite u frižider preko noći. Bon appettit!
Možda vas zanima:

DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.

LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.

ČIZKEJK SA JAGODAMA Kremasti desert za letnje uživanje, najbolje stavite duplu meru
Sočan i kremast, za sve prilike.

ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.

BAKIN SPANAĆ MIRIŠE NA DETINJSTVO Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz meso ili ribu.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

VRANJANSKI PROPEĆ PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Mirisan i sočan, nema ko će mu odoleti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)