ČIZKEJK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, prste da poližete
Fenomenalni kolač na drugačiji način.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g keksa
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1,5 kašičica cimeta
- 1,5 kašika braon šećera
- 50 g putera
Za mrvice od testa i jabuke:
- 150 g jabuka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g brašna
- 80 g braon šećera
- 70 g putera sobne temperature
Za čizkejk fil:
- 600 g krem sira
- 200 g šećera
- 150 g pavlake
- 1 kašika kukuruznog škroba
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 3 jajeta
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Stavite keks, braon šećer, cimet i oraščić u blender, pa dobro izblendajte. Dodajte otopljeni puter pa opet izblendajte. U pleh obložen papirom za pečenje preručite pripremljenu smesu, pa rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pustite da se prohladi. Jabuke isecite na kockice, pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa pokrijte providnom folijom. Zasebno pomešajte brašno, puter i braon šećer. Sjedinite rukama dok ne dobijete mrvice, pa pokrijte providnom folijom. Umutite kratko krem sir, dodajte šećer pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte pavlaku sa kukuruznim skrobom, da ne bude grudvica. Dodajte krem sir i vanilu, pa mikserom sjedinite. Onda postepeno dodajte jaja i mutite. Fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite. Preko toga sipajte smesu od jabuka pa mrvice od testa. Obložite pleh alu folijom, pa stavite u dublju tepsiju. Do pola sipajte vrelu vodu. Pecite čizkejk oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Lagano protresite pleh. Isključite rernu i malo otvorite vrata, a čizkejk ostavite unutra da se hladi nekih sat vremena. Izvadite ga iz rerne pa skinite alu foliju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi još sat vremena, pa stavite u frižider preko noći. Bon appettit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji
Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)