POHOVANI KARFIOL SA TARTAR SOSOM Brzinska večera koja osvaja na prvi zalogaj, a ne morate da brojite kalorije
Obrok koji se pojede u slast, idealan za večeru ili užinu.

Potrebno je
- 1 glavica karfiola, razdvojena na cvetove
- 2 jaja, umućena
- 1 šolja brašna
- 1 šolja prezli
- ulje za prženje
Za tartar sos:
- 1 šolja majoneza
- 2 kašike sitno seckanih kiselih krastavčića
- 1 kašika sitno seckanog crnog luka
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- sok od 1 limuna
- so
- biber po ukusu
Uputstvo:
U posoljenoj vodi skuvajte karfiol dok ne omekša, ali ne previše. Zasebno umutite jaja u jednoj posudi, a u drugoj stavite brašno, a u trećoj prezle. Valjajte svaki cvet karfiola prvo u brašno, pa u jaja, pa u prezle. U dubokom tiganju, na zagrejanom ulju pržite pohovani karfiol, sve dok ne postane zlatno smeđ. U jednoj posudi pomešajte majonez, kisele krastavčiće,seckan crni luk, seckan peršun, limunov sok, so i biber. Dobro promešajte. Prijatno!

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)