POHOVANI KARFIOL SA TARTAR SOSOM Brzinska večera koja osvaja na prvi zalogaj, a ne morate da brojite kalorije
Obrok koji se pojede u slast, idealan za večeru ili užinu.

Potrebno je
- 1 glavica karfiola, razdvojena na cvetove
- 2 jaja, umućena
- 1 šolja brašna
- 1 šolja prezli
- ulje za prženje
Za tartar sos:
- 1 šolja majoneza
- 2 kašike sitno seckanih kiselih krastavčića
- 1 kašika sitno seckanog crnog luka
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- sok od 1 limuna
- so
- biber po ukusu
Uputstvo:
U posoljenoj vodi skuvajte karfiol dok ne omekša, ali ne previše. Zasebno umutite jaja u jednoj posudi, a u drugoj stavite brašno, a u trećoj prezle. Valjajte svaki cvet karfiola prvo u brašno, pa u jaja, pa u prezle. U dubokom tiganju, na zagrejanom ulju pržite pohovani karfiol, sve dok ne postane zlatno smeđ. U jednoj posudi pomešajte majonez, kisele krastavčiće,seckan crni luk, seckan peršun, limunov sok, so i biber. Dobro promešajte. Prijatno!

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)