ZDRAVA MUSAKA OD KARFIOLA Zagrejaće vam dušu i telo, osvaja na prvi zalogaj
Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete da obožavate, karfiol joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 1 srednja glavica karfiola
- 300 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 belance
- mineralna gazirana voda
- origano
- biber
- začinska paprika
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Skinite karfiolu spoljne listove pa ga dobro operite i iskidajte na ružice. Kuvajte ga u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Zatim ga procedite. Zasebno, prodinstajte na malo vode sitno seckan luk, dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso, dinstajte ga dok ne dobije boju, pa začinite. Slojem karfiola prekrijte vatrostalnu činiju pa dodajte meso i preko rasporedite ostatak karfiola. Nalijte musaku umućenim belancetom sa malo gazirane vode. Pecite musaku sa karfiolom, oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok voda ne uvri..
Možda vas zanima:
MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
DA DECA ZAVOLE KARFIOL Zdrav i ukusan obrok jedite za laganu večeru
Nova verzija ovog jela.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)