ZDRAVA MUSAKA OD KARFIOLA Zagrejaće vam dušu i telo, osvaja na prvi zalogaj
Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete da obožavate, karfiol joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 1 srednja glavica karfiola
- 300 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 belance
- mineralna gazirana voda
- origano
- biber
- začinska paprika
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Skinite karfiolu spoljne listove pa ga dobro operite i iskidajte na ružice. Kuvajte ga u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Zatim ga procedite. Zasebno, prodinstajte na malo vode sitno seckan luk, dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso, dinstajte ga dok ne dobije boju, pa začinite. Slojem karfiola prekrijte vatrostalnu činiju pa dodajte meso i preko rasporedite ostatak karfiola. Nalijte musaku umućenim belancetom sa malo gazirane vode. Pecite musaku sa karfiolom, oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok voda ne uvri..
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)