ZDRAVA MUSAKA OD KARFIOLA Zagrejaće vam dušu i telo, osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete da obožavate, karfiol joj daje poseban šmek.

musaka od karfiola
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 300 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 belance
  • mineralna gazirana voda
  •  origano
  • biber 
  • začinska paprika

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Skinite karfiolu spoljne listove pa ga dobro operite i iskidajte na ružice. Kuvajte ga u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Zatim ga procedite. Zasebno, prodinstajte na malo vode sitno seckan luk, dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso, dinstajte ga dok ne dobije boju, pa začinite. Slojem karfiola prekrijte vatrostalnu činiju pa dodajte meso i preko rasporedite ostatak karfiola. Nalijte musaku umućenim belancetom sa malo gazirane vode. Pecite musaku sa karfiolom, oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok voda ne uvri..

 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading