SARAJEVSKE KLEPE Donosimo vam originalni recept za tradicionalan bosanski specijalitet

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Specijalitet u Bosni osvojiće sve gurmane i one izbirljive.

sarajevske klepe
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 500 g brašna
  • malo soli
  • 1 kašika ulja
  • 1 jaje

Za fil:

  • 250 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 luk srednje veličine
  • 1 supena kašika suvog biljnog začina
  • malo soli
  • malo bibera

Za preliv:

  • 50 g putera
  • 1 supena kašika crvene začinske paprike
  • 200 ml jogurta
  • 1 supena kašika pavlake
  • malo peršuna

Priprema 

U jednoj posudi pomešajte brašno, so, ulje i jaje. Sjedinite mikserom. Testo podelite na dva dela i premažite uljem, pa ostavite pola sata na sobnoj temperaturi. Zasebno u posudi ručno pomešajte mleveno meso, luk, suvi biljni začin, so i biber. Razvucite testo oklagijom, pa ga okruglom čašom izdubite na više delova. U svaki od tih delova rasporedite pripremljeni fil. Testo preklopite, pa krajeve izreckajte viljuškom. U vrelu posoljenu vodu ubacite klepe, pa ih kuvajte dok ne isplivaju na površinu. U trećoj posudi umutite puter, začinsku papriku, jogurt, pavlaku i peršun. Prelijte klepe. Prijatno!

 

 

 

 

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading